Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino 2017
Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95 point. Komplet og kompleks. Intet mindre.” - Flaskehalsen
”95 point. Utroligt charmerende.” - WineWherever
”94 points. Shows length and finesse.” – James Suckling
”94 point. Elegant og charmerende” – Mad & Monopolet
“93-94 point. Igen er jeg solgt.. f...ing tæt på 2016” – Houlberg
”93 points. A beautiful expression...” – WinesCritic.com
“93 point. Lokkende, dansende og umådelig elegant” - Vinexpressen
Wauw! Det her er næsten for godt til at være sandt...
Hvis onde tunger skulle påstå, at Brunello 2017 halser langt efter 2015 og 2016 i kvalitet, så skænk dem venligst et glas af Molino di Sant’Antimo 2017. Blåstemplet af en bred vifte topanmeldelser som en af årgangens absolutte højdespringere. Behøver vi næsten sige mere?
Det her er klassisk Brunello, når den er nærmest overnaturligt god, lækker og charmerende til prisen!
Smagenote
Allerede i glasset gudesmuk med en transparent kirsebærrød kulør og et klassisk orange skær af tegl... Næsen løfter niveauet yderligere med sin møgcharmerende duft af roser, violer, tranebær, kirsebær og blomme, som efter et par slyngture i glasset får selskab af fugtig vinkælder, svampe, kamfer, rosmarin, tobak, rosin og læder. Virkelig velduftende! På tungen smooth og næsten burgundisk svævende. Saftig, silkeagtig og lækker med en pikante urter og eminent terroirpræg. Kompleks, mundrensende finale med fine tannner og strejf af sorte teblade. Lækker, lækker Brunello! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Molino di Sant’Antimo Brunello di Montalcino 2017
95/100 Flaskehalsen
” Det er ikke ret ofte, at jeg har fudnet en Brunello fra Sant’Antimo andet end top-vellykket. Det er 2017’eren også. En fuldendt Brunello med både den charmerende, ranke, stolte, syrlige og frugtige stil og med en blændende balance. Her er det hele – men hvis du af og til synes, at din Brunello bliver for tør og skarp, så vil du nok også synes det om denne. Og det er lige præcis det, jeg hylder ved den. Tør, skarptskåret, elegant og fyldig på samme tid – komplet og kompleks. Intet mindre.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 349,95)
95/100 Rasmus Christensen, WineWherever
”Åbner flot op med en meditativ duft af tranebær, camfor, brandt grangren og urter. Den har en fyldig krop med poleret taninner og saftig og spændstig syre, der flot holder sammen på hele herligheden. Den har en rød vermouth-agtig kompleksitet, der er styret af bitterhed uden på nogen måde at virke for voldsom, men i stedet virker utroligt charmerende. Allerede godt åben og indbydende på nuværende tidspunkt.”
94/100 James Suckling
“A firm, very fine-tannined 2017 that shows length and finesse. It’s medium-to full-bodied with dark-berry flavors and some mushrooms. Needs time to soften, but nicely crafted for the vintage.”
94/100 Mad & Monopolet
”Denne Brunello på Sangiovese er fra Molino di Sant’Antimo og et glimrende eksempel på, at det kan være skøn vin. Denne vin er elegant og charmerende. I næsen har den både krydrede, bitre og sødmefulde noter. Der er tydelig duft af timian, mynte, peber, tobak, kaffe, kirsebær samt solbær. I munden er den helt blid, og tanninerne er velintegrerede i vinen, som blandes med en sødmefule og elegant smag. Den slutter af med blide tanniner og et let syrebid. Den er et glimrende eksempel på, at Sangiovese lavet med omhu er skøn vin.”
93-94/100 Houlberg
“5,5 Thumbs Up. I næsen er det et niveau op ... lækker, lækker duft, som har en lidt smålandlig og småanimalsk side, hvor der først dukker en lys og sød frugt op ... hindbær, kirsebær og rabarber, våde fade, tobak, tør jord, svampe, lakrids, kamfer, hæfteplaste, chokolade, kanel og let vanilje. Det er meget let og dufter vitterlig voldsomt godt. Jeg synes egentlig, at 2016'eren var pænt let i munden, men det er vist lige så udtalt her i 2017'eren. Frugten er mindst lige så ren med kirsebær, tranebær og hindbær, mens tanninerne faktisk er en tand mere krigeriske og vilde ... uden de okkuperer munden fuldstændigt, men blot markerer og blærer sig. Den lidt lysere frugt giver vinen et meget klædeligt bittert bid, men det er uden at miste varme kraft, elegance og finesse. Igen er jeg solgt ... fucking tæt på 2016'eren, men 5,5 tomler med pil op er også ret overbevisende.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 349,95)
93/100 International Wine Report
"Intriguing and well structured in the primary matrix showing notes of linden, chamomile, mixed red flowers and bay. Medium to full bodied, slim and well flattened in the sip, closing juicy and tight. A beautiful expression from a difficult year."
93/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
”Høj Genkøbsfaktor. Næsen fanger en indtagende og ren duft med indslag af kirsebærsten, blå blommer og en lille bagkant af skovbund. Så ind i munden med den, og nøj, hvor smager den godt. Først luftig elegance, som et øjeblik leder tankerne hen på en legesyg bourgogne. Men så griber den klassiske og toscanske sangiovese-garvesyre fat og rammer frugten godt ind, hvilket afslører den som en brunello. Lokkende, dansende og umådelig elegant brunello. En vin, man ikke kan blive træt af at drikke.”
Nyd den til rødt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter og lagrede oste. Server ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese-druer, som høstes fra solvendte marker i Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. Vinen er fremstillet i den klassiske Brunello-stil med 3 ½ års lagring på traditionelle 6000 liters egetræsfade, der efterfølges af 4 mdr. på flaske før frigivelse.
Om Molino di Sant’Antimo
Molino di Sant’Antimo tilhører eliten af Brunello-producenter. For 40 år siden var Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skabte topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder Carlo at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin. Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. I dag laves husets vine af Carlo Vittoris datter, Valeri. Trods imponerende ratings - helt op til 97 point – har familien Vittori bibeholdt et meget sympatisk prisniveau. Både for Brunello og for husets populære supertoscanere, Asso og Perpaolo.