Michel Rebourgeon Pommard Trois Terroirs 2022
Michel Rebourgeon Pommard Trois Terroirs 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
"95 point. Det er maskulinitet i habit … blød, cremet og lækker vin, hvor den næsten smelter på tungen" – Houlberg (tidl. årg.)
"POMMARD - Burgundy's next big thing" Wine-Searcher
Pommard er og aldrig smagt større og tidens ultimative smart-buy…
Global opvarmning ændrer i disse år magtfordelingen imellem Bourgognes landsbyer, og den foreløbige vinder er Pommard. Hvor Pinot Noir førhen ofte havde besvær med at modne i Pommards fugtige og kølige ler, så håndplukker topnavne som Rebourgeon nu fuldmodne druer, der giver uimodståeligt imødekommende rødvine.
Unge William Whitehead er Pommards lysende ledestjerne. Han er kun i starten af 20’erne - men har allerede ført Domaine Michel Rebourgeon direkte ind på prestigelisten “Top100 Vignerons de la Bourgogne”.
Og da vinmagasinet Bourgogne Aujourd’hui for et par år siden tester næsten 3.000 bourgogner giver en Pommard fra Michel Reborgeon prygl til mere end 200 Grand Cru-vine fra vilde topnavne og med flaskepriser op mellem 5.000 og 10.000 kr.
Trois Terroirs er rød bourgogne med en smoothness og frugtcharme, du aldrig har smagt mage til i Pommard. Cuvéen stammer fra de tre topmarker La Rue au Port, Les Poisots og La Vache… Sidstnævnte mark har 115 år gamle Pinot Noir-stokke og er berømt for Rebourgeons absolutte flagskib til mere end 1500 kr. flasken.
Fik vi nævnt, at den nye årgang 2022 er blandt historiens største for rød bourgogne?
"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time" - James Suckling
““The greatest?” was our headline two years ago about the 2020 vintage. The reality today is that 2022 is also close to the top of the red wine charts.” – Bourgogne Aujourd’hui
Smagenote
Pommard Trois Terroirs 2022 sejler majestætisk mørkfarvet i glasset... Næsen lover Pinot Noir ladet med imponerende frugtpower! Vilde hindbær, skovjordbær, nypressede blåbær, violer og fed mørk blommefrugt toppes med mineralske trøfler, kalksten og røg, samt engelsk lakrids, kakao og ristede kaffenoter fra den lange fadlagring... Smooth og lækker på tungen med en overflod af saftige røde og mørke bær i smagen. Mineraliteten fornemmes som en sitrende ren undertone, der føjer ægte burgundisk elegance til den kraftige Pinot Noir. Lang og nuanceret finish med et lækkert fadkrydret touch. Smukt strukturerede og bøfvenlige tanniner. Wauw... det her er genial Pommard! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Michel Rebourgeon Pommard Trois Terroirs
Tidligere årgange:
95/100 Houlberg
"I næsen en lidt mørk og maskulin vin ... der er en skøn aroma af både mørk moden frugt som mørke kirsebær, blommer og hindbær, noget oksefond, teaktræ og mahogni. røg, lakrids, vanilje, chokolade, kaffe, skovbund med lidt friske blomster. Det er maskulinitet i habit, hvor alt er friseret, pænt, blødt og virker endda cremet og elegant. Sådan smager vinen også ... har en maskulin lethed, hvor det mørke, cremede og intense går hånd i hånd med med tynd lethed. Det giver en blød, cremet og lækker vin, hvor den næsten smelter på tungen, har blide muskler, er så ren og ordentlig ... men smager ganske godt på denne tyndmørke facon. Glimrende. 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 699,95 kr., mens prisen er 599,95 kr. ved køb af 6 flasker. "
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som William Whitehead håndplukker fra de tre terroirs La Rue au Port, Les Poisots og La Vache. Druerne afstilkes uden knusning og koldmacererer før spontangæring med terroirets egen gær. Med daglige punch downs (pigeage) udtrækker William nænsomt farve, smag og tanniner fra drueskindet, inden vinen presses med skånsom blærepresse og omstikkes til 18 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf ca. 15% helt nye.
Om Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.