Domaine Michel Rebourgeon Pommard Les Perrières 2022
Domaine Michel Rebourgeon Pommard Les Perrières 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"97 point. Duftmæssigt er vi igen i superligaen ... eller måske rettere ligue 1, som de siger i Frankrig, for vinen dufter drøngodt ... Det er Pinot Noir på første klasse og jeg læner mig allerede frem på stolen." – Houlberg (tidl. årg.)
"That’s a seriously great villages – and like an Epenots I think you can keep this as long as you like. Great length too – bravo." - The Burgundy Report (tidl. årg.)
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy om Domaine Michel Rebourgeon
“95 points. Outstanding Vintage” – Robert Parkers årgangstabel, Côtes de Beaune 2022
"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time" - James Suckling
97 point i senest anmeldte årgang… Og Bourgognes unge TOP100-stjernefrø William Whitehead har kun lige startet sin opstigen mod det øverste burgundiske himmelhvælv. Williams vine vokser ganske enkelt år for år – og nu har vi endda skaffet flasker fra fantomårgangen 2022 som James Suckling hylder som en af de største i nyere tid…
Enkeltmarken Les Perrieres har navn efter sin stenede jordbund og grænser direkte op til verdensberømte 1er Cru Clos des Epeneaux, hvis vine koster langt over 1000 kroner i gennemsnit.
Domaine Rebourgeon opnår et tilsvarende niveau fra sine 99 år gamle vinstokke, der yder et ekstremt lavt høstudbytte (25 hl/ha) i VANVIDSKVALITET.
Allerede som 8-årig drønede vidunderbarnet rundt som en ivrig hjælper i forældrenes 4,25 hektar vinmarker i Beaune, Volnay og hjembyen Pommard. I dag er William er dus med hver vinstok og kommer bestemt ikke sovende til kåringen som Top100-producent i Bourgogne.
Alt markarbejde sker på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høst, pløjning – ALT. I kælderen har han fokus på ”gentle winemaking”, hvor druerne nænsomt afstilkes uden at knuse bærrene. Vinen spontangærer med terroirets egen gær før den 18 måneder lange fadmodning.
Resultatet er en rød bourgogne med forbløffende frugtcharme, finesse og mineralitet.... Hyper-elegant og et absolut must-try for de få der kan opstøve en af disse meget få, nummererede flasker!
Smagenote
”Les Perrières 2022” lokker i glasset med en dyb kirsebærrød kulør… Næsen vibrerer med vidunderlig powerduft af saftig kirsebærfrugt, jordbærkompot, vilde hindbær, floral hybenrose og svampenoter, der med lidt luft til glasset får følge af knuste sten samt lakrids, ristede kaffebønner og vanilje fra den 18 måneder lange fadlagring... På tungen om muligt flottere endnu! Les Perrières 2022 er ren, flydende silke med afgrunddyb skovbundsmineralitet og et overdådig frugt-potpourri med energi og finesse helt i en klasse for sig. Eftersmagen er dyb og vedvarende med mundrensende friskhed og det fineste tanninbid. Pommard fra næsten 100 år gamle vinstokke og Pinot Noir-eliksir i kultklassen! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Michel Rebourgeon Pommard Les Perrières
Ratings fra tidl. årg.
97/100 Houlberg
"Duftmæssigt er vi igen i superligaen ... eller måske rettere ligue 1, som de siger i Frankrig, for vinen dufter drøngodt. Der er skovbund med skovsvampe og østershatte, denne dekadente aroma af gamle fade, linolie og teaktræsolie, kaffegrums og vinen virker klart mere mørk og maskulin end de to foregående. Frugten virker moden med syltede kirsebær, jordbærmarmelade samt hybenroser suppleret med kanel, allehånde og vanilje. I munden smelter vinen med fløjlsblød velvære, virkelig smukt og næsten skræmmende godt. Det er kirsebær opløst i solbærlikør, lidt opløste jordbær og hindbær med et skvæt sød Campari tilsat, hvilket gør at vinen alligevel ikke mister friskheden, som i stedet blot bliver afdæmpet, kontrolleret og fin. Det er Pinot Noir på første klasse og jeg læner mig allerede frem på stolen. 97 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 899,95 kr., mens prisen er 549,95 kr. ved køb af 6 flasker."
"A darker fruit and a deeper perfume – but perfume it is! Direct, like an Epenots, faintly grained with tannin. Melting with cool dark fruit. That’s a seriously great villages – and like an Epenots I think you can keep this as long as you like. Great length too – bravo." - The Burgundy Report (årg. 2020)
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som William Whitehead håndplukker fra 99 år gamle vinstokke på den stenholdige topmark Perrières i Pommard. Druerne afstilkes uden knusning og koldmacererer før spontangæring med terroirets egen gær. Med daglige punch downs (pigeage) udtrækker William nænsomt farve, smag og tanniner fra drueskindet, inden vinen presses med skånsom blærepresse og omstikkes til 18 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf ca. 15% helt nye.
Om Michel Rebourgeon
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der omgærder Rebourgeon-vinene.