Domaine Michel Rebourgeon Pommard 1er Cru Les Charmots 2022 Magnum
Domaine Michel Rebourgeon Pommard 1er Cru Les Charmots 2022 Magnum
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
“The work in Charmots is all done by hand, as there is no access for a tractor. We don't plough it, we just control the grass and cut it when it is too high to avoid a competition for the vines, certified organic.” – Domaine Rebourgeon
"I can say with confidence that 2022 is the best vintage for Burgundy in a very long time" - James Suckling
Verdensklasse 1er Cru Pommard i helt unik magnum-produktion!
Det lille familiedomæne Michel Rebourgeon, for nyligt hyldet blandt Bourgognes 100 bedste, har i helt særligt gode årgange nok druer til at producere ét separat fad af enkeltmarken ”1er Cru Charmots” i Pommard. En mark, der har status som en af Pommards absolut bedste 1er Cru’er, der leverer det måske mest perfekt parfumerede Pinot Noir, som apellationen har at byde på.
2022 var, som James Suckling skriver, en af de bedste årgange i mands minde og den fantastiske Les Charmots-mark ydede topfrugt i drømmekvalitet. De 65 år gamle vinstokke lavede dog kun lige akkurat nok druer til, at husets stjerne-vinmager, William Whitehead, kunne frembringe ét enkelt fad.
Som vinhuset selv skriver, så er der ingen adgang med traktor til Les Charmots-marken og alt arbejde må derfor foregå manuelt. Som følge af det lave høstudbytte valgte familien Rebourgeon kun af aftappe vinen i 145 lagringsvenlige magnum-flasker. Man forstår dem… Det her er Pommard i mesterklassen med et lagringspotentiale til mindst 25 år!
Smagenote
Nyskænket fra den imponerende magnumflaske står ”1er Cru Les Charmots” mørk kirsebærfarvet i glasset med en ung lilla kant… I næsen guddommeligt intens med suverænt svævende duft af blåbær, hindbær, skovjordbær og sorte kirsebær, der fuldendes med liflig parfume samt dybe noter af svampe, lakrids, knuste kalksten og et spicy touch fra den lange fadlagring… På tungen rig, koncentreret og generøs med en unikt vibrerende, mineralsk karakter fra ældgamle vinstokke på Charmots-marken. Det her er Pinot Noir med frisk charme, fræk selvtillid og uimodståelig lækkerhed i højeste potens. Fine tanniner og eksotiske krydderier fuldender den minutlange og diskret salte finish. Chapeau! En unik magnum-flaske fra en af bourgognes bedste årgange i mands minde. En Pommard 1er Cru, der hører til i den absolutte elite. Snyd dig ikke for at smage den! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Nyd den til steaks, grillet fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svamperetter og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, der håndplukkes fra 65 år gamle vinstokke på den højtliggende 1er Cru Charmots-mark i Pommard. 90% af druerne afstilkes. Efter en uges koldmaceration spontangærer vinen med terroirenes egen gær på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens overpumpninger af mosten samt nedstemplinger af drueskallerne trækker farve, smag og tanniner fra drueskindet. I årgang 2022 var udbyttet så lille, at Rebourgeon kun lavede ét enkelt egetræsfad af vinen, der udelukkende blev flasket som magnum. I alt modner vinen 18 måneder på fadet inden aftapning.
Om Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.