Masca del Tacco Fiano L'Uetta 2020
Masca del Tacco Fiano L'Uetta 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Mon Masca del Tacco har kigget mod Alsace?
L’Uetta ligner i hvert fald alsacisk Pinot Gris til en forveksling, det smages hurtigt… Her får du eksotiske honningstrejf, orientalsk tropefrugt, krydret muskatnød og en fornem mineralitetsfriskhed. Akkurat som i Alsace!
Prøv noget nyt, prøv en af Italiens mest spændende og moderne hvidvinsdruer, Fiano. Kvaliteten blåstemples af Wine-searcher:
‘’Fiano is a high-quality, white-wine grape variety used widely in southern Italy’’
Man er heller ikke i tvivl om druens kvaliteter, når man smager Masca del Taccos flotte eksemplar med hele 97 point og en guldmedalje i posen… Den nyligt frigivede L’Uetta fra et af Syditaliens mest populære huse tilbyder her et lækkert Alsace-alternativ!
Smagenote
En lys citrusgul farve i glasset. En spændende vinoplevelse, der byder på citrus, pære og stikkelsbær i kombination med struttende tropefrugt som vandholdig melon og friske ananasstykker. De afløses af honningagtige fornemmelser krydret godt med muskatnød og en finkornet mineralitet, der danser let hen over tungen. En frisk, floral og aromatisk vinoplevelse, der når svimlende højder til prisen! Drik nu eller gem 4-5 år fra høståret.
Anmeldelser af Masca del Tacco Luetta 2020
97 point - Luca Maroni
Gold Medal - Berliner Wine Trophy
Gold Medal - Asia Wein Trophy
Nyd vinen som aperitif eller til fisk og skaldyr, salater, fjerkræ, risotto, asiatiske retter eller milde oste. Server ved 8-10 °C.
L’Uetta 2020 er baseret på 100% Fiano fra ”Italiens støvlehæl”, Apulien. De håndhøstede druer gennemgår en såkaldt kryoekstraktion, altså en koncentrering af ”saft og kraft” ved hjælp af nedfrysning. Vinen er fremstillet i en frisk og frugtig stil – gæret og modnet kortvarigt med bærmekontakt på ståltank.
Om Masca del Tacco
Familiefirmaet Masca del Tacco er storleverandør af flere af danskernes favoritvine. Den ultrapopulære Lu’Li i blød og generøs Amarone-stil er en af dem, men huset laver både hvidvin og rødvin i det solkyssede Apulien i den lillebitte by Erchie med blot 9000 indbyggere, som er særligt kendt for deres vine på Primitivo-druen, der dyrkes i stor stil her og nærmest er blevet regionens kendemærke. Vinene fra Masca del Tacco rangerer næsten altid højt på den almindelige forbrugers ønskeliste.
I 2010 købte Felice Mergé, den nuværende ejer, efter at have søgt vejledning hos sin far Armando, en bygning, som længe gik under det lange navn Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie. Han døbte bygningen det mere mundrette Masca del Tacco, udskiftede og moderniserede produktionsudstyret og skiftede fokus henimod innovation, men uden at kaste traditionen helt bort. Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie eller det nuværende Masca del Tacco blev dermed genindsat i sin fortidige glans.
Senere blev markerne udvidet og vinhusets besiddelser omfatter nu også vinmarker i Veglie og Torricella.
Masca del Tacco er kendt for at producere venlige, letdrikkelige vine til den kraftige side (for rødvinenes vedkommende), men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Felice Mergé valgte byen Erchie som centrum for vinproduktionen af kærlighed til området, kulturen og naturen – og det mærkes i vinene, der er en tro afspejling af Apuliens bedste sider. 200 hektar er det blevet til, og med rødvinenes voksende popularitet er det ikke utænkeligt, at de snart bliver til flere.