Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017
Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Rig, kødfuld og uimodståelig parfumeret Dolcetto fra Barolo-zonen Monforte d'Alba... til under 100 kr?!
Piemonte-fans kan roligt glæde sig til dette lille mesterværk af en hverdagsvin fra Barolo-kometen Giovanni Manzone, der vælter sig i +90 ratings fra de store internationale anmeldere.
Den varme og solrige årgang 2017 har været ekstra gavmild ved frugten, der fremstår så venlig og lækker i glasset, at smagen (ligesom prisen!) er umulig ikke at elske!
Smagenote
Intens kirsebærrød farve med violette nuancer. Næsen lokker nærmest kåd og legesyg med sin parfumerede, ungdommelig duft af viol, vilde hindbær, sorte kirsebær, brombær og blommeskind, der ledsages af fine krydderier samt lidt mentol, lakrids og trøffelagtig skovbund. I munden supersaftig med en rig og kødfuld bærfrugt, der emmer af jovial piemontesisk autenticitet - og ren og skær drikkeglæde! Lang, lakridset finish med et perfekt afstemt og madvenligt tanninbid. Drømmeagtig Dolcetto! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Anmeldelser af Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017
Nyd den til pasta, pizza, saftige bøffer, charcuteri, ost og danske hverdagsretter. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Dolcetto, som familien Manzone høster fra den berømte Barolo-zone, Monforte d'Alba. Et terroir så unikt, at det (som en del af Langhe-Roero-Monferrato) har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2014.
”Le Cilegie” betyder kirsebær. Et meget passende navn til en rødvin, der er fremstillet i en herlig saftig og druetypisk stil med frugtbevarende gæring på ståltank. 7 dages udblødning af drueskallerne har givet vinen silkefine tanniner og en uimodståelig mørk kirsebærfarve.
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.