Lopez Cristobal Rosado Ribera del Duero 2021
Lopez Cristobal Rosado Ribera del Duero 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. Lækker saltet mineralitet i slutningen." - WineWherever
"92 point. En rosé for dig som gerne vil have mere power og fylde." - Mad & Monopolet
Spansk Tempranillo-rosé fra blot 1 hektar lille enkeltmark…
Rødvinene fra Lopez Cristobal løb tidligere med al den internationale opmærksomhed. Efter husets kæmpe hvidvinssucces i 2019, der overrumplede alle, fik de blod på tanden og lancerede endelig en rosé i 2020.
En ny, mere moderne rosé, en atypisk vin i Ribera del Duero-sammenhæng, ikke mørk og heftig, men derimod lys, elegant og med en så flot mineralitet, at den banker selv den bedste Provence…
En imponerende debutvin fra Galo Lopez!
Tempranillo fra en anden side, end vi normalt ser den. Finesse, koncentration og mineralitet af andre dimensioner...
Kun få flasker – prøv den nu!
Smagenote
En flot lys laksefarve i glasset. Imponerende åbning med et væld af bæraromaer, der hvirvler som blade op af glasset. Her er både jordbær, rabarber med fløde og friske hybenroser klar til at overvælde sanserne. Vinen fortsætter derudad med en flintet og let røget mineralitet. Fadet kommer også så småt på banen i form af krydderier som vanilje. Meget mere kompleks end ’’gennemsnitsroséerne’’. Velegnet som ledsager til alskens gastronomiske retter! En fremragende Cristobal-præstation – endnu engang! Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Lopez Cristobal Rosado Ribera del Duero 2021
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Rosé med struktur, fylde og masser af friskhed. Tempranillodruen fornægter sig ikke her, men den har til gengæld fundet det friske sommertøj frem. Og det ser strålende ud. Blodappelsin, vanilje, powerfuld syre, elegante tanniner og en lækker saltet mineralitet i slutningen."
92/100 Mad & Monopolet
"Jeg er kæmpe fan af Tempranillo, men om sommeren, så bliver de ofte glemt lidt - derfor er det super lækkert, at de også fås i den lette udgave og laves som rosé. Næsen er fyldt med dybe noter af modne jordbær, hindbær, fersken og citrus. I munden er den fyldig med en god koncentration af bær og vanilje kombineret med syre og en let mineralitet. Det er en rosé, som har lidt ekstra punch at byde på, en rosé for dig som gerne vil have mere power og fylde." (vurderet ved en tilbudspris på 149,95)
4,5 Thumbs Up - Houlberg
"Det dufter sgu meget godt … klart rødvinsnoter med jordbær, tørrede tranebær, hybenroser og tørrede rosenblade, noget saltet og landligt, røg, solbærblade, en smule grannåle og ellers chokolade samt et let mineralsk note og så ellers nogle fadnoter med let kanel og vanilje. I munden er der godt med skrald på vinen … masser af frugt med power, for faktisk er smagen proppet med bærsmag suppleret med en del krydderier samt et drys peber. Vinen virker faktisk tør med en smule tanniner … virkelig en krydret rosé med volumen drejet helt op."
Nyd den solo som aperitif eller til tapas, fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ, lyst kød, marinerede grøntsager og lette asiatiske retter. Servér ved 8-10°C
Vinen er fremstillet på 100% Tempranillo, som Galo Lopez håndhøster fra bare 1 hektar på enkeltmarken Finca Virgen de la Vega, der består af aflejret grus fra Duero-floden over en undergrund af kalksten. Efter en let maceration presses druerne, hvorefter vinen gærer ved kølige 18°C, så alle de fine frugtnuancer bevares. 50% af vinen frugtbevarende på temperaturstyret ståltank, mens resten opnår et let kydret touch ved 2 måneders modning på 500 liter franske egetræsfade. Aflutningsvis afrundes rosévinen 5 måneder på flaske før frigivelse til salg.
Om Lopez Cristobal
Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, købte til at begynde med vinstokke i Ribera del Duero. Til at starte med solgte han udelukkende sine druer til andre vinerier, men drømmen var hele tiden at kunne lave vin selv. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, så hun kunne bistå ham i forfølgelsen af drømmen.
Det førte i 1994 til grundlæggelsen af vineriet Lopez Cristobal, der er en sammentrækning af parrets efternavne. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Og snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere. Lopez Cristobal råder over 50 hektar vinmarker, fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro.
Fra hoveddruen Tempranillo, samt 5 hektarer med Merlot, Cabernet Sauvignon og Albillo, frembringer Lopez Cristobal en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine, der både er elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera-vin og placerer sig et sted midtimellem.