Lopez Cristobal Ribera del Duero La Linde 2020
Lopez Cristobal Ribera del Duero La Linde 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 points. Good intensity and firm grip” - International Wine Challenge
"92 points." - Guía de Vinos y Aceites
"92 point. Spansk fuldblodshingst med masser af power" - Mad & Monopolet
"92 point. Meget fyldig, mørk og moden." - WineWherever
WAUW... Så er årets nyhed fra Ribera del Duero landet!
Finca La Linde 2020, den helt nye enkeltmarks-Ribera del Duero fra Lopez Cristobal, tager kvaliteten til næste niveau, efter at vinens forgænger blev kåret som Spaniens Bedste Roble af Guía Vinos Gourmet.
Med op mod 15% alkohol er der kommet ekstra power på den fadkrydrede Tempranillo-frugt fra Finca La Lindes snart 30 år gamle vinstokke.
Resultatet er en forbløffende stor Ribera del Duero, med luksuriøse krydderier fra franske og amerikanske barriquefade, og med masser af karakter fra sit kalkholdige, højtliggende terroir. Glæd dig bare!
Forgængeren opnåede pointlighed med berømte QS Quinta Sardonia... men med Finca La Linde 2020 begår Bagus-bagmanden Galo Lopez en klart større Ribera del Duero – og endnu vildere value!
Smagenote
Allerede i glasset varsles der mørk og powerfuld Ribera del Duero... Næsen indfrier forhåbningerne - BIG TIME (!) - med fuld smæk på violer, skovjordbær, lakrids, brombær, sorte kirsebær og lækkert fadkrydrede mørke blommer... Finca La Linde 2020 smyger sig smooth og silkeblød om tungen, mens den fyldige, saftige bærfrugt trumfes med madvenlige tanniner og herlig vanilje, kaffe og chokolade fra nye franske fade... Det her er altså imponerende ung Ribera del Duero, når den er allermest lækker og uimodståelig! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af López Cristóbal Finca La Linde Roble 2020
92/100 International Wine Challenge
“Red fruit, blueberries with stalky spice and vanilla pleasant aromatics with good intensity and firm grip.”
92/100 Guía de Vinos y Aceites
92/100 Mad & Monopolet
"Spansk fuldblodshingst med masser af power, kraft og fylde. Den er lavet på 95 % Tempranillo og 5 % Merlot, hvilket giver en lækker rødvin. I næsen har den en intens duft af røde bær - jordbær, kirsebær. brombær samt bitre noter af kaffe, mørk chokolade og eg. Det er en rigtig lækker vin, som er perfekt til grill eller en pizza med det hele." (vurderet ved en tilbudspris på 119,95)
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Meget fyldig, mørk og moden. Her er der godt med søde brombær, og den er i det hele taget meget tilgængelig med sin bløde og varme krop uden alt for skarpe kanter. Meget drikkeklar på dette stadie."
90/100 “Honour Roll” - Guía del Mundo de Cotidiano
GOLD WINNER – Baco Awards
Nyd den til saftige bøffer, lam, alt god fra grillen, tapas med seranoskinke og gode oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstilet på 95% Tempranillo og 5% Merlot, som Galó Lopez håndplukker fra snart 30 år gamle vinstokke på den kalkholdige enkeltmark Finca La Linde i Roa de Duero. Vinen gærer kontrolleret ved 23°C på ståltank, inden 3 måneders lagring på 1-3 år gamle 225 liters barriquefade, heraf 80% franske og 20% amerikanske.
Om Lopez Cristobal
Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.