Lacrimus Rex Rioja 2019
Lacrimus Rex Rioja 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 points. Javier Rodriguez surprises again... " - Vivir el Vino
Anmelderne var helt vilde med forrige årgang... og 2019 har allerede høstet sin første toprating! En genial Rioja... opkaldt efter Tyrannosaurus rex. Ikke fordi den er tung og klodset, men fordi vindruerne er høstet fra gamle vinstokke i Cidacos-dalen. Et sted fyldt med sporfossiler fra dinosaurer.
Det er et ganske unikt mikroklima i Rioja, hvilket gør vinen er anderledes end andre Riojavine. På den rigtig gode måde. For selvom REX er opkaldt efter T-REX er det ikke bare endnu tung powervin. Tværtimod. Elegance, finesse og nærmest burgundisk saftig og sart frugt.
Smagenote
Elegant kirsebærrød med violet skær. Duften og smagen byder på lækre skovjordbær, kirsebær og hybenrose med komplekse strejf af urter og kalket mineralitet. En verdensklassevin med spandevis af karakter! Rex viser i sandhed Garnacha og Graciano fra sin mest yndefulde side, og samtidig er frugtkoncentrationen ret imponerende for prisniveauet. Lækker spansk rødvin! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret. (årgang 2018)
Anmeldelser af Lacrimus Rex Rioja 2019
"75% Garnacha and 25% Graciano Javier Rodriguez surprises again with a pleasant blend of Garnacha and Graciano. The first brings the freshness, hints of red berries, with a subtle touch of liquor and floral notes. The second, for its part, completes the wine by giving it structure and pleasant spicy notes. Two well-assembled varieties with a fair aging in barrels, which provides notes of powdered chocolate. On the palate it maintains the freshness of the nose, and hints of fallen vine leaves are appreciated, which give prominence, halfway through its journey, to a more balsamic part. Its rich acidity and tannin precede a finish of considerable consistency, where fruit is once again the authentic protagonist"
Den perfekte makker til tapasbordet, fjerkræ og gris - eller bare et glas i sofaen. Servér ved 15-17°C
Lacrimus Rex 2019 er fremstillet på 75% Garnacha (Grenache) og 25% Graciano fra Cidacos-dalen i Rioja Baja. Garnacha fra 60 år gamle stokke bidrager med fylde og lækker frugt, mens Graciano fuldender blendet med tanniner, krydderi og graciøs floral finesse. Graciano er en ædel druesort, der er notorisk svær at modne. Fra 30 år gamle stokke på en soleksponeret skråning bliver resultatet dog ikke mindre end perfekt!
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.