Nassos Priorat 2018
Nassos Priorat 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. Priorat, der charmerer sig frem i verden..." - Flaskehalsen
"92 point. Priorat-testens Bedste Køb" - Din VinGuide
På fransk hedder druen Grenache. På spansk hedder den Garnacha. Vi hænger os ikke i navnet, for det smager hammergodt!
En lækker Rhône-inspireret vin krydret med et spansk touch! Whats not to like?
Er dette mon Priorats svar på Châteauneuf-du-Pape? Man kunne nemt komme til at få den tanke i mødet med vinen fra ’’Spaniens bedste winemaker (2013)’’.
Smagenote
Kirsebærrød farve i glasset. Næsen charmerer med sin solkyssede mørke bærfrugt; et virvar af kirsebær, skovbær og brombær flyver rundt og rammer næsen. Frugten suppleres af lækre noter af chokolade, lakrids, mokka og søde krydderier fra fadet, der forsyner vinen med en tilpas tyngde. Et strejf af balsamico og urter kan anes, ligesom vinen slutter let mineralsk af. Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Nassos Priorat 2018
93 point - Flaskehalsen
"Hvis jeg en sjælden gang imellem støder på mennesker, der ikke rigtig bryder sig om Priorat, så siger de ofte, at det bliver for vildt og for kraftigt. Den slags er jo altid et spørgsmål om smag og temperament, men hvis du skulle være blandt dem, så vil jeg anbefale dig at prøve denne. Den er skabt på ren Garnacha, og selvom den holder hele 15% alkohol, så fornemmer man det slet ikke. I stedet er det en saftig og ret letlevende Priorat, der charmerer sig frem i verden. Priorat med en mere underspillet power, der også giver fans af mere afdæmpede rødvine en chance for at være med."
92 point - "Ugens Bedste Køb" - Ekstra Bladet
92 point - "Bedste Køb i Priorat-test" - Din VinGuide
91 point - Annuario dei Migliori Vini Italiani
91 point - Guia Peñin
Vinen er lavet på 100 % Garnacha/Grenache fra Priorat i Spanien. Vinmarken er beliggende i 300 meters højde med en jordbund domineret af licorella-skifer. Denne porøse skifertype holder på regionens sparsomme nedbør og har unikke solreflekterende og varmeabsorberende egenskaber. Mosten ligger med skallerne 5 dage for at udtrække farve, tannin og smagsstoffer, hvorefter gæringen finder sted. Modnet i 12 måneder på 300 og 500 liters franske og amerikanske egefade.
Om Rodriguez Sanzo
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.