La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2016 BIO
La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2016 BIO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Power, struktur og superb elegance... Kun Montalcinos nye superstjerne Fabian Schwarz formår at skabe Brunello med så megen drøn på smagen og kompleksiteten... uden at miste balancen!
Økologiske La Magia viser med sin eksplosive og afstemt fadkrydrede Brunello 2016, at forgængerens tårnhøje ratings var alt andet end tilfældige.
Med brugen af franske fade flirter stilen med det moderne, men det her altså Sangiovese, som ingen Brunello-fan må snyde sig for at opleve!
Smagenote
Mørk og intens i glasset for Brunello.... Næsen emmer af power og elegance med duft af knust tørret viol, kirsebærfrugt og blommer, som går smukt i spænd med rosmarin, timian, lakrids, sød balsamico, tobak, cedertræ og kaffe. I munden fyldig, sveskeblød og imponerende powerfuld. Tanninerne strammer helt perfekt i en lang og nuanceret finale, hvor elegante fadnoter og skovbundsmineralitet løfter kompleksiteten helt op i verdenseliten. Stor Sangiovese! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af La Magia Brunello di Montalcino 2016
97/100 International Wine Report
“Elegant and at times complex, it displays a gentle floral setting that gives shades of rose petals, lavender in bloom, crumbled hot stone, dehydrated cherries and lemon peel. In the background, grapefruit juice dominates the secondary scene. Full body, fine-grained tannins perfectly integrated into the matrix and an incredibly juicy finish that immediately surprises.”
96/100 James Suckling
“Black cherry, walnut, bark and wet earth on the nose. Some mushroom, too. Full-bodied with firm, velvety tannins that are energetic and polished at the same time. Plenty of character at the finish, if a little subdued. Very persistent.”
95/100 Intravino
“Subtle and delicate nose between apple, black cherries and black figs with almonds, fresh tangy palate and sweetness well distributed by rich silky tannin.”
95/100 René Langdahl
"Topkøb... Meget mørk, stikker ud i flightet og i det hele taget. Let figen, tørret tranebær, frisk viol og støvet, jordet tone, der minder mig om Pergole Torte. Ren slank, saftig smag, ribs og tranebær med lækker læskende eftersmag, der hænger komplet sammen… flere glas, nu!"
94/100 Jeb Dunnuck
"Expressive aromatics of lavender, fresh black raspberry, and sweet Mediterranean herbs are found in the 2016 Brunello di Montalcino. The palate is ripe and inviting, with black cherry, cola, and baked earth. It is open and generous, with a round structure and soft, supple tannins. Approachable now or enjoy over the next ten years."
94/100 Jyllands-Posten
" La Magia har i mine øjne aldrig været bedre. Vinen kommer fra over 40 år gamle stokke, der står plantet på sydøstvendt mark i 400-450 meters højde. Vi er i den sydøstlige ende af zonen ikke langt fra det berømte Sant’Antimo-kloster, og magen til ung, potent vin skal man lede længe efter. Mørk og dyb, dog frisk og præcis med overvældende parfume og power. Røget, mintet, medicinsk. Fuld af mørke bær, engelsk lakrids og heftig syre og bidende barsk tannin. Fadet fylder lige nu, men potentialet er stort. 94 point."
Nyd den til store bøffer, saftige lammekød, kraftige pastaretter, svamperisotto og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
La Magia Brunello di Montalcino er lavet på 100% Sangiovese fra 40 år gamle stokke i det sydøstlige Montalcino. De økologisk dyrkede druer insamles over flere høstrunder, så kun perfekt modnet frugt finder vej til den færdige topvin.
Mosten gærer frugtbevarende på ståltank og store fade med hele 40 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen lagrer herefter 36 måneder på 500 liter franske egetræsfade, heraf 1/3 helt nye og resten 1 år gamle. Efter yderligere 6 måneder på flaske er vinen klar til frigivelse.
Om La Magia
Fabian Schwarz laver i sandhed magisk Brunello. Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo. Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, overtog La Màgia fra sine forældre i 2011.
Alle druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes økologisk. Sydvendt eksponering og høj beliggenhed giver Sangiovese med en unik kombination af power og friskhed. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration.
Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.