Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Aigrots 2019
Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Aigrots 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“96 points. Extraordinary” – Robert Parkers Vintage Chart (årgangsskema)
“96 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema)
“Burgundy hits the bullseye with the 2019 Vintage” – James Suckling
Der findes mange ordinære bourgogner, som ikke er værd at skrive hjem om, men denne fortjener klart en hyldest. Det samme gør prisen…
Du kan i hvert fald roligt skrive dig Les Aigrots bag øret, hvis du er på udkig efter Bourgogne-value.
1er Cru'en er nabo til et af de mest anerkendte terroirs i Beaune, Clos des Mouches. Vinene minder til forveksling om den berømte nabo i stil såvel som kvalitet, og når etiketten samtidig siger jubelåret 2019, er det unægteligt svært at få armene ned.
En vin med masser af personlighed og udtalt Bourgogne-præg... Men vi har desværre kun fået 60 flasker!!!!
Smagenote
I glasset funklende kirsebærrød farve med et friskt violet skær... Vinen drives fornemt frem af sin indsmigrende røde bærfrugt som hindbær, kirsebær og jordbær, der hurtigt får selskab af våde kalksten og skovbund samt kaffe, vanilje og lidt kanel fra fadlagringen... I munden fornemer du straks årgangens storhed. Generøs, rig og raffineret glider vinen over tungen, hvor den elegant fadkrydrede frugt vibrer smukt og længe. Vinen slutter friskt, komplekst krydret og med polerede tanniner, der både kalder på mad og lover godt for udviklingspotentialet. Men svær at holde sig fra allerede nu...! Det her er brandgod Bourgogne for alle pengene! Drik nu eller gem 15+ år fra høståret.
Anbefales til rødt kød som tatar, lyst fjerkræ, fuglevildt og stærke oste. Server ved 15-16 °C.
Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir. Druerne høstes fra 1er Cru Les Aigrots syd for Beaune med udkig over byen, hvor jordbunden er rig på kalksten og ler. Efter druerne er høstet, transporteres de til vineriet, hvor de gennemgår en pneumatisk presning, inden gæringen finder sted under lave temperaturer på 16-20 °C for at bevare aromaerne mest muligt. Modnet på burgundiske fade mellem 8 – 16 måneder, heraf 40 – 50 % nye.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser: Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!