Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Charmots 2015
Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Charmots 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Den bedste årgang i Cote de Nuits nogensinde! 98 Point for årgangen af Robert Parker!
Jean Gagnerot tager de bedste druer fra den bedste årgang nogensinde, fra verdensklasse 1. Cru marken Les Charmots, som er blandt de bedste marker i Pommard.
En 1. Cru mark, som er direkte nabo til Les Grands Epenots, den eneste mark der næsten kan måle sig med Les Rugiens, så er man ikke i tvivl om at der er kvalitet i flasken.
Med nogle af de ældste vinstokke i appellationen, hvor mange er op til 100 år gamle, leverer vinene muskuløs struktur, langtidsholdbare vine og HØJ kvalitet til fordelagtig pris.
Smagenote
Dyb granatrød farve, med flotte reflekser i kanten. Ud af glasset vælter varme krydderier, violer, sorte kirsebær og grønne hindbær. Underskov, tørrede rosenblade og ribs giver plads til første tår hvor den vanvittige årgang virkelig spiller med musklerne. Elegant, men monstrøs på samme tid. Tanniner som krammer og bider på samme tid. Herlig balance og dyb kompleksitet. Rigdom og kraft munder ud i en mineralsk undertone hvor fadet dominerer på den lange finish. Kan man tale om personlighed i vin og årgang, er det her et pragteksempel.
Vinen kan nemt serveres for sig selv, men parres perfekt med medium stegte entrecotes, lammekoteletter med urter og hvidløg, grillet svinemørbrad og kraftige, modne oste. Servér vinen ved 15-17°C. Drik vinen nu eller gem nemt 10-12 år fra høståret.
Druerne til denne vin som håndhøstes nænsomt i de tidlige morgentimer, før de fragtes til vineriet. Her foregår vinifikationen efter traditionelle metoder med moderne udstyr. Der gøres brug af frugtbevarende termoregulerede rustfri ståltanke, hvor en primær koldmacerationsproces gennemgås. Der gøres brug af lang gæring og Bourgogne-typisk pigeage (ned stampning af skaller) og remontage (overpumpning af vin fra bunden) for at udtrække optimal mængde farve og tannin. Efter endt gæring gennemgår vinen en sekundær maceration som når helt op til 30 grader celsius på ved sit varmeste punkt over 5 dage. Efter endt gæring fadlagres vinen med op til 16 måneder på fransk eg hvoraf 50% er nye.
Om Jean Gagnerot
Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!
De nedlukkede toprestauranter køber ikke bourgognevin under cornakrisen, så vores indkøber har fået fingre i et større parti skatkammervine, som vi nu med stolthed kan præsentere til rekordlave priser:
Chablis, Aloxe-Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit-Saint-Georges… Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.
Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.
Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault.
En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.
Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!