Il Casato Pinot Grigio delle Venezie Rosé 2022
Il Casato Pinot Grigio delle Venezie Rosé 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Den rene rosévare fra Norditalien…. Certificeret økologisk og skabt helt uden tilsætning af sulfitter!
Du kender sikkert Pinot Grigio i hvidvinsudgave, men druens let blålige drueskind giver faktisk mulighed for at lave rosé i ren verdensklasse. Smag bare denne 97-point-perle!
Fire timers udblødning af drueskindet beriger Il Casato 2022 med en elegant pinkfarvet kulør, der i glasset følges til dørs med de fineste aromatiske nuancer af fersken, abrikos og røde skovbær.
Hemmeligheden bag kvaliteten er økologiske topdruer dyrket helt uden anvendelse af kemiske og syntetiske produkter i vinmarken.
Samme filosofi følges til dørs i vinkælderen, hvor der på intet tidspunkt tilsættes sulfitter, og hvor særligt udvalgte gærtyper tilmed sørger for at holde vinens naturlige sulfitniveau ekstra lavt.
I stedet sikres frugtens vibrerende friskhed ved kølig gæring samt modning i kontakt med de fine gærrester, der beskytter mod oxidering... Skal smages!
Smagenote
Ved ophældningen elegant pinkfarvet med et skær af kobber... Næsen er utroligt frugtfrisk og indbydende med delikat duft af fersken, abrikos, blommer og røde skovbær, der gemmer på minralske anstrøg af saltet citrus og våde sten… I munden lækker smooth og læskende med friske frugter og bær i spandevis! Hele herligheden kulminerer i en rislende frisk finish med en nærmest krystalklar og vibrerende mineralsk efterklang... Fremragende rosé! Drik nu, eller gem 2-3 år fra høståret.
Nyd den som dugfrisk aperitif eller til antipasti, fisk, skaldyr, kylling, sushi, salater og lette asiatiske retter. Server ved 6-10 °C.
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Grigio, som høstes fra økologisk dyrkede marker i det nordøstlige Italien. Ingen brug af kemi eller syntetiske produkter i vinmarken. 4 timers udblødning af de blålige drueskaller giver mosten sin elegante farve. Efter en skånsom presning gærer vinen frugtbevarende ved kølige 15-16°C, mens udvalgte gærtyper holder vinens naturlige sulfitniveau lavere end normalt. På intet tidspunkt i fremstillingen tilsættes sulfitter. I stedet holdes hvidvinen naturligt frisk ved modning i kontakt med de fine gærrester, der beskytter mod oxidering.