Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania 2018
Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 points. Loaded with lingering notes of citrus zest” – Robert Parker
“91 points. Coconut, dried citrus peels and orange blossom” – Decanter
Nordrhônes svar på Meursault… fra Saint-Josephs måske bedste vinproducent!
Kometen Guy Farges hvide Vania fra topåret 2018 er skabt på franske egetræsfade, hvor omrøring af de fine gærrester, efter den burgundiske metoden bâtonnage, føjer ekstra lækker smørfedme til teksturen.
Med et drueblend på 80% Marsanne og 20% Roussanne fra 40 år gamle vinstokke er ingredienslisten den samme som i de flere tusinde kroner dyre Hermitage-hvidvine lige ovre på den anden side af Rhône-flodens vandmasser.
Det vilde er, at kvaliteten faktisk er sammenlignelig. Det gør denne Saint-Jospeh til et af Frankrigs bedste hvidvinskøb!
Smagenote
Vania 2018 præsterer sig elegant gylden med friske grønne glimt i glasset… Næsen lover stor hvid Nordrhône med klassisk duft af jasmin, lavendel, grillede salte citroner, knust granit, tørret abrikos, mandarin, røget mineralitet, ristede mandler, smør og vanilje… Hvidvinen glider honnningcremet over tungen, hvor den delikate og mineralske frugt spiller elegant sammen med røgede krydderier og en diskret tannintekstur fra fadlagringen. Virkelig en flot og læskende hvid Rhône hvor kompleks smagspower møder friskhed og spændende strejf af bivoks i nærmest perfekt samspil… Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Guy Farge Saint-Joseph Blanc Vania 2018
95/100 Verema
92/100 Robert Parker
”The 2018 Saint Joseph Blanc Vania is an 80-20 blend of Marsanne and Roussanne, vinified and matured in a mix of stainless steel and older wood. Hints of sweet corn and tangerine mark the nose, while the palate is medium to full-bodied, fresh, clean and loaded with lingering notes of citrus zest. It should drink well for another few years, at least.”
91/100 Decanter
“Coconut, dried citrus peels and orange blossom that are light and fresh on the palate - very drinkable. An aerial freshness and nicely balanced, this would make for a good richer aperitif, as well as working with lighter dishes.”
90/100 Din VinGuide
"Stor og "fed" næse med tropisk frugt, hvide blomster og fadpræg. Meget viskøs i smagen, fyldig og intens. Rig frugt med citronolier, dåseananas og blomster SUPERVIN | 190 KR. (TILBUD)"
Nyd den til stegte fisk og skaldyr, tapas, fjerkræ, lyst kød, svampe og nøddeagtige oste. Servér ved 10-13°C.
Hvidvinen er fremstillet på 80% Marsanne og 20% Roussanne, som Domaine Guy Farge håndselekterer fra 40 år gamle vintokke på granitholdige skråninger i Saint-Joseph. Efter en skånsom presning af druerne gærer mosten med terroirets egen gær. Vinificerigen og den 8 måneder lange modning foregår i to parallelle forløb. 50% af vinen gærer og modner på 5 år gamle 400 liters franske egetræsfade med blødgørende malolaktisk gæring samt manuel omrøring af de fine gærrester som i Bourgogne (bâtonnage). De resterende 50% gærer og modner med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank.
Om Domaine Guy Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.