Guy Farge & Usseglio Oxymore 2019
Guy Farge & Usseglio Oxymore 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“For legal reasons geographical locations of the plots cannot be revealed.”
En ulovlig opskrift på Rhône-vin i verdensklasse…
Kan du forestille dig smagen af 99 points Grenache fra Châteuneuf-du-Pape blandet med 97 points Syrah fra Nordrhône?
Oxymore 2019 er første årgang af et unikt samarbejde mellem Domaine Raymond Usseglio fra Châteuneuf-du-Pape og Domaine Guy Farge i Saint-Joseph. Kultproducenterne skaber deres fælles vin på topdruer fra mere end 60 år gamle vinstokke!
Resultatet er et mineralsk og peberkrydret Rhône-mesterværk med rankhed fra nord og sexet frugtcharme fra syd.. Wauw!
Trods smag og ratings i verdensklasse er denne nye ”Super Rhône” dog så OUTLAW, at den franske vinlov kun tillader rødvinen under det alt for beskedne navn Vin de France. Nedklassificeringen smitter heldigvis positivt af på prisen, så du her får både kvalitet og value i særklasse!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med sort kerne og lilla kant… Næsen drager med intenst parfumeret superduft af viol, sort peber, hindbær, modne blåbær, kirsebærlikør, brombær og sorte blommer, der åbner for komplekse anstrøg af røget kød, knust granit, skovbund, garrigueurter, lakrids, chokolade og ristede kaffebønner… Vinen lægger sig silkeblød og lækker cremet på tungen, hvor smagen træder i karakter med sit geniale sammensurium af frugtcharme, rankhed, finesse og kompleksitet. Associationerne farer både til Châteauneuf og til Côte-Rôtie. Det absolut bedste fra to verdener... i ét og samme superglas! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Guy Farge & Usseglio Oxymore 2019
96/100 James Suckling
“Stunningly deep nose of blackberries, wet earth and smoke that conjures up a picture of wind-swept autumnal vineyards after a hot, dry summer. Remarkable elegance and vitality on the full-bodied palate of this expansively aromatic yet very focused red. Quite some tannins, but they’re already well integrated. Long licorice and mineral finish.”
96/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Joint venture mellem Usseglio, der laver fantastiske vine i Châteauneuf-du-Pape, og arvtageren Thomas Farge fra Saint-Joseph. Det er åbenlyst, at der skal til at ske noget hos Domaine Farge, hvilket dette projekt er et tydligt bevis på. Vinen har en utrolig smuk balance mellem de to verdener, der både leverer det parfumerede og sødmefulde, og det strukturerede og mineralske. Allerede drikkeklar på nuværende tidspunkt, men bestemt også en vin der vil udvikle sig positivt over de næste mange år. Meget betagende vin der virkelig har noget på hjerte. Det eneste ønske, man sidder tilbage med, er, at dette arbejde vil fortsætte i flere årgange. 1 stk 349,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 199,95"
94/100 Vinhulen
"Rubinrød. Ekstrem intensiv duft med masser af saft og kraft. Eksplosiv duft af mørke bær af brombær og blåbær, klar note af blækhus, sort peber, ristet kaffe, lakrids og flintsten. Smagen er fyldig over i fed med stor blødhed, inden kraften tager magten med brombær, blåbær, blækhus, sort peber, ristet kaffe, flintsten og frisk og energisk frugtsyre med rette bid og nerve. En anelse bitternote kommer til, men den er blot med til at nuance og gøre vinen mere kompleks og dyb. Enormt kraftfuld og kompakt med masser af lagringspotentiale og potentiale for yderligere udvikling af kompleksitet. Super kvalitetsvin som imponerer. Drik 2023-2030."
94/100 Houlberg
"Det dufter mest af Nordrhône ... men med et lille sødere eller rundere knæk. Det er fortsat godt med blombær, lidt kirsebær, røget bacon, tørret kød, violer, blæk, oksefond, ristede kaffebønner, granit, peber og så klart nogle mere runde fadnoter med lakrids, både finsk og engelsk, chokolade plus lidt lakridskonfekt med et touch vanilje. Smagsmæssigt spiller vi på samme boldbane ... den mørke, klare, intense og sorte frugt, som får lidt opblødning og samlet giver en blødere og mere cremet vin end normalt for Nordrhône. Det er dog fortsat en streng, stenet og kraftig vin med stramme tanniner samt stenet granitholdig hårdhed ... men samtidig med blødere finesse, rundere frugt med brombær, blommer, kirsebærsovs ... og smager bare rigtigt godt ... 2 Rhône verdenen i én vin. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 349,95 kr., mens prisen er 169,95 kr, ved køb af 6 flasker."
92-94/100 Jeb Dunnuck
”The 2019 Vin De France Oxymore is a collaboration between Thomas Farge and Stephane Usseglio and checks in as a blend of 65% Syrah from old vines in the northern Rhône and 30% Grenache, and 5% Counoise. Possessing a deep purple/ruby hue as well as Syrah-heavy notes of darker, smoky red and black fruits, gamey meats, ground pepper, and violets, this beauty hits the palate with medium to full-bodied richness, a seamless, elegant texture, and ultra-fine tannins. While the Syrah is front and center on the nose, the Grenache comes through more on the palate and this is just a beautifully elegant, seamless, undeniably delicious wine in the making.”
Nyd den til grillet lam og oksekød – gerne krydret med peber, hvidløg og middelhavsurter. Prøv også simreretter, kraftige tapas, vildtkød og modne oste. Servér ved 16-18°C
Oxymore 2019 er sammenstukket af tre komponenter.
1) 65% Syrah fra 60 år gamle vinstokke på Domaine Guy Farges bedste skråninger med ren granitjord i det nordlige Rhône. De hele drueklaser gærer på ståltank med 30 dages udblødning af drueskallerne, inden vinen modner på 3-5 år gamle barriquefade fra Allier i det centrale Frankrig.
2) 30% Grenache fra Domaine Raymond Usseglio i Châteauneuf-du-Pape. Grenache-frugten fra over 60 år gamle buskvine gærer på betontank med delvis afstilkning samt 21 dages macertionstid, inden vinen moder på betontank.
3) 5% Counoise fra Domaine Raymond Usseglio i Châteauneuf-du-Pape. Druerne, der selekteres fra en parcel med de berømte rullesten, galets roulés, afstilkes 100% inden gæring med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank. Efter 21 dages maceration af drueskindet omstikkes vinen til 8 måneders modning på mellestore franske egetræsfade.
Samlet produktion: 6.428 flasker.