Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019
Famille Berrouet Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"Jean Claude Berrouet – best known for his 44 years as director of Petrus in Pomerol" - Decanter
“A world-renowned producer of merlot and was responsible for Pétrus wines for 44 years.” – Wine-Searcher
"Winemakers’ Winemaker Award 2018" - Institute of Masters of Wine
"95 points. Superb" - Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema)
“For Saint-Émilion, the 2019 vintage was exceptionally good…” – Wine Searcher
Legenden bag Pétrus med sit eget kultprojekt i St-Émilion… Historien bag denne vin er utrolig og smagen outperformer nemt 500 kroners Cru Classé. Vi har skaffet et restparti af den eftertragtede mikroproduktion fra Saint-Émilions superårgang 2019!
Efter 44 år som ledende winemaker for legendariske Pétrus i Pomerol har Jean-Claude Berrouet egentlig takket af og givet stafetten videre til sin søn Olivier.
Men i sommeren 2019 kontaktes Jean-Claude i al fortrolighed af en tidligere lærling, der vil sælge en unik 2,55 ha enkeltmark i Saint-Émilion – omringet af absolutte topslotte som Laroque, Tour Saint-Christophe og Tertre Roteboeuf Grand Cru Classé.
Jean-Claude slår omgående til og skaber nu, hjulpet af sin yngste søn, Château Hyon La Fleur efter samme arbejdsfilosofi, som allerede har skaffet ham legendestatus efter mere end fire årtier i spidsen for Pétrus. Resultatet er en gudelækker højrebredsvin med på 95 % Merlot og 5 % Cabernet Franc.
Grundet de firkantede franske regler må Château Hyon La Fleur dog nøjes med at kalde sig Saint-Émilion. Da topmarken er købt uden tilhørende vingård, må vinfremstillingen flyttes til familien Berrouets egen vingård i Montagne-St-Émilion.... altså uden for appellationen St-Émilion Grand Cru.
Vi har ovatalt Pétrus-legenden til at sælge en lille retparti fra hans debutårgang… Og vi tør godt love en smagsoplevelse, der ligger adskillige trin over prislejet.
Smagenote
Hyon La Fleur 2019 præsenterer sig med en dyb kirsebærrød farve, der er natsort i midten… Næsen emmer af tårnhøj St.Émilion-klasse med floral elegance og frugtpower i verdensklasse. Slyng vinen, og du vil slippe en kompleks bouquet løs med fortryllende aromaer af røde blomster, vilde hindbær, våde kalksten, blommer, solbær og saftige sorte kirsebær, der giver plads til Pomerol-mineralske strejf af trøfler og skovbund samt vanilje, kaffe, chokolade og lakrids fra fadlagringen... I munden silkeblød og relativt frugtfyldig med masser af fine nuancer og lag i smagen... Det hele kulminerer i en dansende elegant finale, hvor fadets luksuskrydderier og fine tanniner spiller smukt sammen med superårgangens lækre topfrugt. Debutvinen fra Pétrus-legenden.. Det er vildt, det her! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Nyd den til saftige steaks, and, vildtkød, lam, kraftige tapas og charcuteri samt svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Château Hyon La Fleur Saint-Émilion 2019 er fremstillet på 95 % Merlot og 5 % Cabernet Franc, som familien Berrouet håndplukker fra 40 år gamle vinstokke på deres 2,55 hektar lille enkeltmark i Saint-Émilion-kommunen Saint-Christophe des Bardes. Selvom dette fornemme kalkstens-terroir ligger omgivet af topslotte som Laroque, Tour Saint-Christophe og Tertre Roteboeuf Grand Cru Classé, må vinen kun kalde sig Saint-Émilion, idet selve vinificeringen sker i ovre i Montagne-St-Émilion på familien Berrouets egen vingård.
Her gærer vinen parcel for parcel på små betontanke med frugtbevarende temperaturstyring, mens 19-20 dages macerationstud trækker seriøs farve, smag og tanniner fra drueskindet. Herefter følger den maloktiske gæring ståltank samt Berrouets endelige «master blend », inden vinen fuldendes med 12 måneder lang modning på 225 liters franske barriquefade, heraf 25 % helt nye.