Domaine Saint Alimant Rasteau 2022
Domaine Saint Alimant Rasteau 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“90-94 points. Savoury bramble fruit...” - International Wine Challenge (tidl. årg.)
“91 points. A fine effort...” - Robert Parker (tidl. årg.)
“91 points. A really long finish..." - Andreas Larsson, Tasted (tidl. årg.)
“90 points. Packed with black fruit and healthy tannin.” - James Suckling (tidl. årg.)
“90 points. Rich, meaty flavors... $25” (~170 kr.) - Wine Enthusiast (tidl. årg.)
“90 points. Excellent value” - Sara d’Amato, Sommelier (tidl. årg.)
”★★★★★ Et overordenligt attraktivt tilbud” (99 kr. v/ 6 fl.) - Smag på Vin (tidl. årg.)
“Gold Medal Winner” – Concours Avignon (tidl. årg.)
“Gold Medal Winner” – Concours Mâcon (tidl. årg.)
“Gold Medal Winner” – Concours Lyon (tidl. årg.)
“One of the great value-for-money wines here is Domaine St. Alimant” – Vignobles & Compagnie
Når Vignobles & Compagnie anbefaler en specifik value fra et af deres vinhuse, krydret med så imponerende en historik af topratings, så er altså med at slå til meget hurtigt!
Alene hos Robert Parker har Vignobles & Compagnie 25 ratings på 90 point eller derover. Heriblandt finder vi denne Domaine Saint Alimant fra familien Rey i Rasteau.
Rasteau har siden 2010 kunnet prale med samme officielle ”Cru-status” som Gigondas og Châteauneuf-du-Pape. Du finder både store ligheder og små forskelle i smagen…
”The wines from Domaine Saint Alimant, in the Rasteau appellation, have spicier and more expressive aromas than those from Gigondas or Châteauneuf-du-Pape” – Francoise Rey
Francoise Rey, tredjegenerations ejer og vinmager hos Domaine Saint Alimant, skaber denne rødvin på druer fra over 50 år gamle Grenache-vinstokke, suppleret med Syrah, på egne sydvestvendte skråninger i Rasteau.
Rasteau'en forkæles med 3 ugers lang macerationstid på særlige betontanke, hvor et indbygget nedkøligssystem holder frugten frisk og ekspressiv, inden vinen omstikkes til 12 måneders kældermodning på egefade.
Vi giver dig leverandørens, Robert Parkers og dertil Supervins Unikke garanti for en rhônevinsoplevelse af så høj klasse, at vores tilbud tangerer en krænkelse af såvel vinens kvalitet som dens normale pris!
Og fik vi fortalt, at netop årgang 2022 er historisk stor i Sydrhône?
“Clearly an outstanding vintage.” – Jeb Dunnuck (Sydrhône årg. 2022)
“96 points. Superb” - Wine Enthusiast Vintage Chart (Sydrhône 2022)
“96 points. Extraordinary” – Robert Parker Vintage Chart (Sydrhône 2022)
Smagenote
Domaine Saint Aliment 2022 troner fed og majestætisk brombærrød i glasset… Næsen er tætpakket med årgangens generøse og komplekst krydrede topfrugt, der møder dig med tørrede blomster og provenceurter, sort peber, oliven, blommer, skovjordbær, lakrids og solmodne brombær. Et par slyngture i glasset fremmaner både terroirets magiske mineralitet samt fadlagringens elegante strejf af chokolade og vanilje… I munden fremstår rødvinen smooth og lækker med en en herlig krydret spiciness, der virkelig klæder vinens velbevarede, intense og flot definerede bærfrugt. Lang finish med nøje afstemte tanniner. En fremragende Sydrhône allerede! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine de Saint Alimant Rasteau
Tidligere årgange:
90-94/100 International Wine Challenge
“Rich olive nose, soft and approachable, savoury bramble fruit and held together with soft tannins.”
91/100 Robert Parker
” With its lovely balance and complex spice notes, the 2016 Rasteau from Vignobles & Compagnie is a fine effort. Plum and cracked-pepper notes mark the nose, while the medium to full-bodied palate delivers supple tannins that frame the spice-driven finish.”
91/100 Andreas Larsson, Tasted
“Dark ruby red with a purple hue. Spicy and peppery nose with dark fruit, leather, tobacco and discreet oak. The fruit is really ripe but always marked by this great notion of freshness. The palate is vigorous and full, still youthful but with ripe tannin, that fresh backbone with layers of spicy fruit, and a really long finish with that garrique spiciness. A very promising but already finely drinkable wine.”
90/100 James Suckling
”Packed with black fruit and healthy tannin, this is a generous but very fresh Rasteau. Pleasantly powdery, dry finish. A blend of grenache and syrah. Sustainable.”
90/100 Wine Enthusiast
”$25 | Blossomy notes of lilac and lavender lift rich, meaty flavors of black-cherry preserve and plum compote in this bold Grenache blend. A ripe, brawny sip, it is laced by crushed basalt and clay as well as fine, feathery tannins. Delicious now”
90/100 Sara d’Amato, Sommelier
“A concentrated blend with above the mean intensity and great character. Full bodied and straddles the line between savory and fruity. A vein of lovely, energetic tension is present on the palate along with notes of anise, fennel and sweet cassis. Violet and lavender are more noticeable on the palate and add dimension to the wealth of red and black fruit. Delightfully pepper and musky. Widely appealing and of excellent value.”
★★★★★ (5 ud af 6: Et overordenligt attraktivt tilbud) - Smag på Vin
”Let krydret aroma af sorte bær, sort te og en lille vanilje. I smagen er der en god og koncentreret, rank sort frugt, tør med en god dybde og karakter. God, fast struktur med fin tannin og pæn længde på den let lakridsede eftersmag. Fin partner til det sydfranske køkken med lam, okse og masser af urter. ” (OBS - vurderet ved tilbudsprisen 99 kr. v/ 6 fl.)
Gold Medal Winner – Concours Avignon
Gold Medal Winner – Concours Mâcon
Gold Medal Winner – Concours Lyon
Nyd den som et hyggeglas eller til lam, saftigt oksekød, simremad , kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Domaine Saint Alimant er skabt på Grenache fra over 50 år gamle buskvine, elegant suppleret med Syrah, som Francoise Rey håndselekterer fra familiens 15 sydvestvendte hektar med ler og kalksten i Rasteau. I kælderen gærer rhônevinen med 3 ugers macerationstid på særlige betontanke, hvor et indbygget nedkøligssystem holder frugten frisk og ekspressiv. Efter endt vinificering omstikkes vinen til 12 måneders afsluttende modning på egetræfade.