Domaine Caillot Monthélie Rouge 2017






Domaine Caillot Monthélie Rouge 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 points. A maturing, lovely, perfumed example of Monthélie…” - John Szabo, Master Sommelier (tidl. årg.)
“92 points. Monthelie shares a stylistic similarity to the wines of Volnay which is very much exhibited in this stylish 2015 from Michel Caillot. Silky and aromatic … Excellent length.” – Sara d’Amato, Sommelier (tidl. årg.)
Er du vild med silkeblød Volnay? Så gør et kup med dette kældermodnede alternativ fra nabolandsbyen Monthélie!
Som nevø til Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for verdensberømte Domaine Leflaive, har Michel Caillot lært fra den bedste.
Domaine Caillot har ingen hjemmeside. Intet marketingsbudget. Eneste fokus er kvalitet og atter kvalitet. Vinene anmeldes utroligt sjældent... men når der sker, spærrer alle bourgognefans øjnene op!
Michel Caillot frigiver først denne vin efter omkring 6 år i sin kølige kælder, når den vurderes perfekt drikkeklar! Inden da har den tilbragt omkring 12 mdr. på 228 liters egefade, hvorefter den vinder yderligere smagsdybde i 5 år på ståltank inden aftapning.
Det er ikke uden grund, at anmelderne har sammenlignet denne silkebløde, aromatiske og elegant parfumerede Pinot Noir med Volnay… Et fremraganede køb!
Smagenote
Domaine Caillot Monthelie 2017 præsenterer sig transparent kirsebærrød i glasset... Næsen varsler elegant rød bourgogne med Volnay-lignende aromaer af rosenblade, violer, røde kirsebær, orangeskal, trøfler og skovjordbær, mens fine kalkstensnuancer samt et ristede strejf af kaffebønner og cedertræ fra fadlagringen fornemmes i baggrunden… Vinen nærmest danser på tungen, hvor den elegant fadkrydrede røde frugt byder på forbløffende friskhed og charme. Eftersmagen fuldender bourgogneoplevelsen med flydende skovbund, mineralsk rusten jord, lakrids og fløjlsfine tanniner… Er du vimmer, hvor det smager vidunderligt ”volnaysk”! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Caillot Monthelie 2017
Tidligere årgange:
92/100 John Szabo, Master Sommelier
“A maturing, lovely, perfumed example of Monthélie, on the more finessed side even for Côtes de Beaune, from pale red colour to gentle floral-spiced aromatics. The palate is equal to the cause, with ultra-silky tannins and ripe, delicate acids, lingering on the refined palate. Complexity is good, as is length. Perfectly representative, ready to enjoy, or hold short-mid-term.”
92/100 Sara d’Amato, Sommelier
“Monthelie shares a stylistic similarity to the wines of Volnay which is very much exhibited in this stylish 2015 from Michel Caillot. Silky and aromatic, this delicately structured pinot noir needs no further aging yet still offers an abundance of youthful red fruit. Notes of red cherry and peony with very subtle oak spice. Excellent length.”
Nyd den til steaks, fjerkræ og fuglevildt, andebryst, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Server ved 14-17 °C.
Domaine Caillot Monthelie 2017 er fremstillet på 100% Pinot Noir fra udvalgte parceller i Monthélie, som ligger i direkte sydvestlig forlængelse af Volnay. Grundet Michel Caillots 13-15°C kølige kælder varer gæringen meget længere end normalt, helt ind til april efter høsten, hvilket er med til at give rødvinen sin særlige aromatisk nuancerigdom. Michel lader sin Monthélie hvile omtrent 12 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf omkring 20-30 % helt nye. Herefter omstikkes vinen til yderligere 5 års modning på ståltank før frigivelsen.
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.