Dingle Single Malt Irish Whiskey Small Batch #4
Dingle Single Malt Irish Whiskey Small Batch #4
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Irsk Small Batch Whiskey fra det førende nye artisan destilleri Dingle!
Uafhængig familieejet whiskey destilleri fra byen Dingle, County Kerry, Irland. Whiskey lavet derude på kanten, hvor kragerne bogstavelig talt vender. Der er ikke andet en næsten 6000km hav fra Dingle by og så vestpå. Så ekstreme er forholdene. På trods af den ekstreme placering lever destilleriet godt af at have et mildt maritimt klima som er perfekt til at modne whiskey.
Dingle Whiskey Distillery, som var det destilleri der var med til at starte den Irske Whiskey Revolution, har frigivet deres Batch #4 i deres Irske Triple Distilled Single Malt serie. Det er et blend af whiskeyer som har fadlagret på amerikanske bourbon, spansk sherry og portugisiske portvinsfade.
Whiskeyen leverer alt som destilleriet står for: Kvalitet, unik karakter, og en vanvittig smooth dram.
Smagenote
Ægteskabet af tidligere bourbonfade, sherryfade og port pipes har resulteret i et blend fyldt med smag og en harmonisk balance mellem cremet vanilje sødme fra det amerikanske eg og de tørrede frugter a la abrikos, Sultana rosiner og krydderi fra hedvinsfadene. Masser af maltsødme og en fyldig krop. Lang eftersmag med et let maritimt præg på denne perfekt lagrede artisan whiskey.
Anmeldelser af Dingle Single Malt Irish Whiskey Small Batch #4 46,5%
91/100 Whisky & Rom
Dingle Distillery er en whiskeyproducent, der måler deres produktion i kvalitet og ikke i mængde. De anvender den bedste byg og malt, kildevand fra deres egen kilde 80 m under destilleriet og modner whiskey på udvalgte fade. Dingle destillerer både single malt og single pot still whiskey, hvoraf en del blendes til forskellige varianter og årgange.
Distillery master John McDougall fra Dingle Distillery har fået fremstillet en speciel pot still med en ”boil bowl”, som er formet så spiritusdampene bliver ledt tilbage til kedlen igen og igen. Denne metode betyder, at man allerede ved fyldning af bourbonfadene har en rund, blød new-make, som under modningen i det lune, konstante havklima året rundt på Dingle-halvøen blot bliver endnu mere blød, rund og smagfuld for hvert år.
Dingle Distillery fremstiller godt 1000 l whiskey om dagen, og ca. 30% reserveres til modning i helt op til 16 år, som er klar i 2033.
Om Dingle
For 200 år siden var der over 100 destillerier på den grønne irske ø. Ved årtusindeskiftet er der kun 2 destillerier. Tag så langt vestpå i Irland muligt, hvor der ikke er andet end næsten 6000km hav, der finder man den lille by Dingle i County Kerry. På en kold vintermorgen i 2012 blev de første whiskeyfade fyldt, og tre år og én dag senere i december 2015 blev den første single malt whiskey fra et nyt irsk destilleri i et helt århundrede tappet på flaske. Det startede en revolution og blev genoplivelsen af den uafhængige whiskey destillering i Irland.
Destilleriet ligger på den lille afsidesliggende halvø i det vestligste Irland - langt fra de store kornområder, travle trafikårer og storbyens pulserede liv. Her er tempoet sat på ”Irish time”. Men destilleriet ligger midt i den smukkeste natur i co. Kerry langs floden Owenmore med høje, grønne bjerge og det turkisblå Atlanterhav i baggrunden. Og de formår virkelig at få den storslåede natur indkapslet i deres whiskeys, vodka og gin.
Bygningerne ligner ikke umiddelbart et whiskeydestilleri, idet de er en blanding af ældgamle mure og lidt interimistiske vægge i lidt afskallede metalplader. Duften bærer dog et umiskendeligt præg af gær og markante krydderier fra gæringskar og varme kobberkedler, som troner i den bagerste del af den store hal.
Det var de tre ildsjæle, eller ”spirits” som de selv vil kaldes, der startede med at arbejde sammen tilbage i midt 90’erne. Dengang bryggede de craftbeer og blev anset som radikale ”madmen”. Deres øltunger blev bedre og bedre, og med tiden vendte de deres fokus mod whiskey.
Nu laver de whiskey på kanten af alting, der hvor kragerne vender. De laver artisan, håndlavet whiskey, som de selv siger, hvor kvalitet altid er i fokus. De nyder godt af et mildt maritimt klima, som giver det færdige resultat en fuldstændig unik karakter.
Dingle ønsker ikke sat skabe megabrands, så de holder sig til en beskeden produktion om året. Selvom de altid har gået forrest i den irske whiskey revolution, så formår det uafhængige familieejede destilleri at opretholde integritet og høj standard på alt fra whiskey, gin, vodka og andre facetter af produktionen.
Irsk whiskey boomer på verdensplan, og Dingle har ikke i sinde om at give slip på succesen.