Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc Cuvée Expression 2018
Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc Cuvée Expression 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“98 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
”❤❤❤❤❤ Coup de Coeur: Premier Grand Vin” – Guide Dussert-Gerber
"91 point. Klassisk Bordeaux...helt perfekt til en peberbøf eller en omgang bøf bearnaise" - Mad & Monopolet
"Kanonvin til spotpris" - Vinhulen
Når Haut-Médoc har papir på value i topklasse...
Ligesom vi kan den franske vinguide Dussert-Gerber slet ikke få armene ned over familieejede Chateau Souley-Sainte Croix, der imponerer med højest mulige score for bedste Bordeaux-kvalitet til prisen.
Vel at mærke præcis samme topscore som de verdensberømte Cru Classé-slotte Batailly, Grand-Puy-Lacoste og Lascombes… selvom prisen er en helt anden!
Og faktisk hylder samme guide netop slottets Haut-Médoc 2018 som særligt charmerende og powerfuld i frugten… En exceptionel vin fra en helt exceptionel årgang!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og en næsten sort kerne… Allerede næsen lover lækker Haut-Médoc med 2018-årgangens intense duft af solbær, violer, mynte, kirsebær, hindbær og saftige blommer, der giver plads til klassiske hints af cigarkasse, lakrids, blyant, skovbund, peber og lidt chokolade… På blød og saftig med flot frugtkoncentration og mange fine detaljer i smagen. . . Lang finish med fine mineralske noter af grus, skovbund og trøfler. Perfekt afstemte silketanniner. Haut-Médoc når det er allerbedst til prisen! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc
91/100 Mad & Monopolet
"Klassisk Bordeaux blend med duft af brombær, mørke kirsebær, tobak, peber, svampe, flint som gør det rigtig godt. I munden er den ungdommelig med gode tanniner, livlig syre og en rigtig god frugtsødme. Den står helt perfekt til en peberbøf eller en omgang bøf bearnaise, hvor der er godt med fedme i retten." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)
90/100 Winewherever
"Meget klassisk i sit udtryk. Polerede tanniner, moden frugt, krydderier og en behersket syre. Gennemgående flot balance igennem hele vinen, der allerede er fuldt drikkeklar."
“❤❤❤❤❤ Coup de coeur: Premier Grand Vin” – Guide Dussert-Gerber
"Kanonvin til spotpris" - Vinhulen
"Rubinrød. Duften indleder med solbær og krydderi og suppleres af træ, moden blomme og lakrids. Sagen er rund og blød med blyantspids indledende efterfulgt af solbær, tobaksblade, moden blomme og lakrids med frisk og passende frugtsyre med rette bid. Harmonisk og velstruktureret med tanninens bid mod finalen. Helt, helt klassisk Bordeaux. Det er flot vin til tilbudsprisen kr. 69,95. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen."
Nyd den til lam, saftige bøffer, charcuteri, kalvekød, fuglevildt og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på et klassisk Haut-Médoc-blend af 58% Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 5% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, som familien Riffaud selekterer fra over 30 år gamle vinstokke på sine 25 grusholdige hektar i Haut-Médoc-kommunen Vertheuil - direkte vest for berømte Saint-Estèphe.
Om Chateau Souley-Sainte Croix
Vi finder familjeejede Chateau Souley-Sainte Croix lidt vest for de berømte Cru Classé-slotte i Saint-Estèphe, nærmere bestemt i Haut-Médoc-kommunen Vertheuil.
Her har vi at gøre med et historisk vinslot fra et historisk terroir, hvor de første vinstokke blev plantet helt tilbage i 1616. I løbet af de næste par århundreder skiftede det noble vinslot flere gange ejer blandt Bordeaux’ adelige familier.
I 1959 var Souley-Sainte Croix forsømt, glemt og kun en skygge af sit tidligere niveau. Men de nye ejere, familien Riffaud, var hurtige til at se kvalitetspotentialet. Over mere end 50 år har de siden løftet kvaliteten på alle parametre.
Først genplantede Paul og sønnen Jean vinmarken efter alle kunstens regler. I dag er Jeans søn ældste søn, Frédéric, winemaker. Den mellemste søn, Vincent, optimerer produktionsfaciliteterne, mens lillebror Jean-Baptiste tager sig af markarbejdet.