Chateau Puech-Haut Tête de Bélier Blanc 2018
Chateau Puech-Haut Tête de Bélier Blanc 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 points. Reminds me .. of a Condrieu from the likes of Andre Perret." Jeb Dunnuck
Nej, vi har hverken købt en Condrieu eller en Domaine Leflaive Meursault 1. Cru og sat en sydfransk etiket på flasken. Vinen oser bare af samme storhed.
Det ville for øvrigt også ruinere os, for vi sælger Tête De Bélier Blanc for en brøkdel af prisen, man må bløde for førnævnte Bourgogne.
Tête De Bélier Blanc er det hvide flagskib fra Chateau Puech-Haut. 2018 er en absolut værdig opfølger til 2017, der vandt Beverage Dynamics kæmpetest af hvidvine. Her er med garanti nye topanmeldelser i vente - for vinens syntese af power, finessse, elegance og kompleksitet er i ren og skær verdensklasse!
Faktisk er vinen mere aromatisk og kompleks end de fleste hvide top-bourgogner – en kæmpestor vin!
Smagenote
Lys gylden i glasset med herlig eksotisk duft af vilde blomster, bivoks, brioche, citrus, abrikos, vingummibamser og banan, der møder karamelliserede hints af akaciehonning, røg og vanilje fra fadet. I munden cremet og fyldig. Den koncentrerede, elegant krydrede frugt får perfekt modspil i eftersmagen, der er herlig frisk og mineralsk. Kompleks hvidvin i verdensklasse. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Chateau Puech-Haut Tête de Bélier Blanc 2018
Nyd vinen til stegt fisk, fjerkræ, lyst kød og cremede oste. Et oplagt alternativ til stor hvid bourgogne. Servér ved 10-12°C
Tête De Bélier Blanc 2018 er fremstillet på et Rhône-blend af Roussanne, Marsanne, Viognier og Grenache Blanc fra Chateau Puech-Hauts egne marker i St-Drézéry. Et terroir med runde rullesten, galet roulés, der ligesom i Chateauneuf-du-Pape er aflejret af mellemistidens mægtige Rhone-flod.
Druerne høstes fra kl. 2 om natten til kl. 8 om morgenen, så kun helt frisk frugt finder vej til den færdige vin. Skånsom presning over 1 time. Marsanne og Roussanne klares ved kølig bundfældning, mens Grenache gærer uklaret. Såvel gæring som 8 mdrs. modning sker på nye 228 liters egetræsfade fra Bourgogne og Troncais (Medium toast). 2 måneders ”burgundisk” bærmeomrøring giver vinen ekstra fedme og kompleksitet.
Anmeldelser i verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 køber sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 20 km nordøst for Montpelllier, er der ikke en eneste vinplante på stedet. Til gengæld er terroiret i verdensklasse - med samme middelhavsklima og rullesten som i Chateauneuf. Ti år senere er premium-markerne præpareret til beplantning, og i 1993 sender Gerard Bru første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde (300.000 liter) og verdens mest berømte ønologiske konsulent (Michel Rolland fra Bordeaux). Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape.
I 2017 overtager Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup. I dag laver Puech-Haut og Lavabre vin fra sammenlagt 250 hektar. En bedrift der imponerer endnu mere set i lyset af, at selv de to vingårdes billigste vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere..!