Chateau Pavie 2007 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A
Chateau Pavie 2007 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Verdenklasse vin fra højrebreden i Bordeaux! Højt anmeldte og velansete Chateau Pavie leverer år efter år klassevin efter klassevin.
Som en kæmpe blandt de andre "lavere" klassificerede vine, sørger Chateau Pavie for at sætte standarden for resten af apellationerne i top klassifikationen Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé A. En unik chance for at smage noget sandeligt specielt - uden sammenligning.
Chateau Pavie har måtte tæmme den svære årgang 2007 for at levere endnu et mesterværk på flaske, og det må man sige er en kunst i sig selv!
Anmeldelser af Chateau Pavie 2007 St.-Émilion Premier Grand Cru Classé
95/100 Point Tastingbook.com
94/100 Point Robert Parker
93/100 Point Vinous
"Saturated deep ruby, one of the darkest of all the 2007s. Liqueur-like but vibrant nose offers deep aromas of cassis, licorice, minerals, tobacco, soy sauce and bitter chocolate. Dense, sweet, slightly high-toned and powerful but with a penetrating quality and superb energy driven by an impression of mineral salts. Really wonderfully sweet and dense wine, with a thick, silky texture and superb mouth coverage. Very long and very young on the back end. Less extreme than some vintages of this wine; undeniably outsized for the vintage but fresh."
- Stephen Tanzer
Smagenote
Dyb rubinrød står vinen i glasset. En sødlig næse, med noter af creme de cassis, lakrids, mineraler, blyantspids, bitter chokolade, tørrede frugte, tørrede urter, sødlig pibetobak, violer og mørke brombær. Tæt, sødlig, intens og elegant vin lander på tungen hvor at den breder sig ud gennemborende og energisk! Grundet den sødlige stil, fungerer kroppen fed, cremet, og silkeblød med vanvittigt venlige tanniner. En intens og saftig vin med lang og kompleks finish, som sammenlignet med sine søsterårgange vil modne tidligere og være drikkeklar og parat tid at nydens allerede inden for de første 8-10 år af vinens levetid.
En vin af denne kaliber kan serveres og nydes over mange timer, hvor vinen vil udvikle sig i lang tid med dybe komplekse dufte og smage. Vil man sætte vinen til mad kan vi klart anbefale at man parrer den med vildtkødsretter, grillet lam, anderetter eller et udsøgt stykke oksekød med svampesauce. Servér vinen ved 16-18°C.
2007 Chateau Pavie er et blend af 60% Merlot, 30% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon. Druerne håndhøstes fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 43 år. Temperaturstyret gæring med 3 ugers maceration af drueskallerne. Modnet 18-32 månederpå på barrique, heraf 80% nye. Årgangens produktion var 8000 kasser.
Om producenten
Pavies marker har været beplantet med vinstokke siden det 4. århundrede, hvor romerne så potentialet. Slottet opnåede berømmelse allerede omkring midten af 1800-tallet, men har for alvor indfriet sit stjernepotentiale siden 1998, hvor rigmanden Gérard Perse tog over. Pavies beplantede areal udgør 37 ha, med jordbund af ler og fossilholdig kalksten. Perse går kompromisløst efter at maksimere kvalitet og intensitet – fra streng grøn høst til opførelse af ”state-of-the-art” vineri og fadkælder. Chateau Pavie har siden 2012 været topklassificeret som Premier Grand Cru Classé A.