Chateau Lavabre Pic Saint-Loup La Closerie 2018
Chateau Lavabre Pic Saint-Loup La Closerie 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 point. Testens topscorer. Ekstremt vellavet … Minder om seriøs Chateauneuf-du-Pape” - Jyllands-Posten
Nu er sidste års testvinder tilbage i ny superårgang – der allerede roses til skyerne af de store internationale Rhône-anmeldere.
Pic Saint-Loup er et helt unikt terroir, beliggende i Languedoc.. I januar 2017 klassificeres området som "Cru" - og opnår dermed samme status som eks. Châteauneuf du Pape!
Languedoc vine er ikke så anerkendte som mange af de direkte franske konkurrenter. Det har givet os en rigtig god mulighed for at forhandle en rekordlav pris.
Stilen er "Nordrhône" møder Bordeaux. Masser af mineralitet og finesse fra Syrah - tilført frugt, struktur og tyngde fra Grenache. Orkestreret til perfektion i kælderen – under ledelse af 100 point Châteauneuf du Pape-winemakeren Philippe Cambie.
Anmeldelser af Chateau Lavabre Pic Saint-Loup La Closerie 2018
94/100 Jeb Dunnuck
"The appellation 2018 Pic Saint-Loup is a 70/30 split of Syrah and Grenache, with the Syrah brought up in new barrels and the Grenache in larger foudre. This beauty sports a deep purple hue to go with classic Syrah notes of smoked black fruits, ground pepper, cured meats, and ample rocky minerality. Rich, full-bodied, ripe, and heady, it's a powerful, opulent effort delivering plenty of character, ripe, polished tannins, and a great finish. It's not for the low alcohol crowd but offers tons of pleasure.”
92-94/100 Robert Parker
"Château Lavabre's 2018 Pic Saint Loup La Closerie is an 80-20 blend of Syrah and Grenache, with the Syrah aging in small barrels (half new) and the Grenache aging in small foudres of 2,000 liters. Blueberries, blackberries and licorice notes mark the nose, supported by hints of crushed stone and spicy oak. It's full-bodied and ripe but still balanced, with a more streamlined feel than the other Lavabre reds, along with silky tannins and a long, licorice-laden finish.
17,5 / 20 Jancis Robinson
“Smells like rose-hip and blackcurrant jam! Very rich, ripe, open nose. Opulent! Incredibly concentrated. Bovril and deep blackcurrant jam, late-summer-sun warm bramble berries picked straight from the hedgerows. So concentrated it's like a demi-glace. Lots of sweetness but at the same time it isn't sweet. Fig molasses. Coal dust. Graphite. Caraway. Lots of texture on those tannins. Should be decanted and needs a few years of ageing before broaching. Huge power and broad, glossy, muscled shoulders. Nothing understated about this wine.”
----
Forrige årgang:
94/100 "Testvinder" - Jyllands-Posten
"Seriøs vin, simpelthen. Hvis man kan lide stilen. Varmblodig og hærdebred med rig grenache-domineret frugt med al den lakridsede generøsitet og sydlanske urtekrydrede charme, man kan ænskesig. Minder ikke så lidt om seriøs Chateauneuf-du-Pape. Smagen er dyb og raffineret uden antrøg af banal bolsjesødme eller fodslæbende faddominans. Ekstremt vellavet; vægtløs i munden med flot balance mellem power og punch, frugtsyre og tanniner. Lang, let jordet finale. Testens topscorer. 94 point" - vurderingspris kr. 249,95
Vinen er lavet på 80% Syrah og 20%Grenache. Høstet i det unikke terrior "Pic St. Loup", et område kendt for et 7m dybt bælte kalksten, der kan dateres mere end 165 millioner år tilbage... I kælderen lader 100 point-winemakeren Philippe Cambie Grenache modne på store neutrale foudres, mens Syrah forkæles i 12 måneder på nye og 12 måneder på gamle små barriquefade.
Om Château Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen en berømt embedsbolig i Montpellier, som han siden lod flytte og genopføre på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 erstattet af Philippe Cambie, der tryller i kældrene hos mere end 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Château Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Château Puech-Haut og Château Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv vingårdenes ”basisvine” vader i 90-95 point ratings fra de store anmeldere!