Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2017
Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94-97 point. Det er sgu en vin, som jeg bare er totalt solgt over" - Houlberg
"94 point. En super-toscaner i verdensklasse" - Mad & Monopolet
"94 point. Bordeaux-blend med et karakteristisk toscansk udtryk" - WineWherever
Opgraderet til ”supertoscansk” Grand Cru... og sat i klasse med Sassicaia!
Med optagelsen i det fineste supertoscanske selskab, I Grandi Cru delle Costa Toscana, sammen med vinhuset bag Sassicaia, rykker Tenuta Prima Pietra for alvor mod nye højder i 2017.
Råmaterialet bag Grand Cru-kvaliteten - og helt op til 97 point fra anmelderne - er franske bordeaux-druer, der modner til perfektion på et grusholdigt terroir i absolut verdensklasse... Faktisk det højest beliggende langs hele den toscanske kyst!
Frugtkvaliteten løftes til ren magi hænderne på 99 point-winemaker Cecilia Leoneschi fra Castiglion del Bosco, der i kælderen møgforkæler topvinen som en Bordeaux Cru Classé med 18 måneder på 50% helt nye franske barriquefade!
Resultatet er i særklasse til prisen... bøllebank til Bolgheri og Bordeaux!
Smagenote
Nyskænket fra flaske flyder Prima Pietra 2017 fed og blæksort rundt i glasset... Allerede næsen er vanvittig høj klasse! Fra glasset strømmer solmodne dufte af violer, mynte, brombær, sorte kirsebær og solbær, der løftes til komplekse højder med dybe strejf af grafit, læder, cedertræ, lakrids og mørkristede kaffebønner fra den lange fadlagring... Mums! Vinen lægger sig smooth og flydig på tungen, hvor den koncentrerede frugt og fadet balancerer flot med en elegant, frisk mineralitet, der i powerårgangen 2017 må tilskrives det unikke, højtliggende terroir. Unge, silkefine og madvenlige tanniner runder den lange finish af med manér... Bravo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra Toscana IGT 2017
94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up. Det bordeauxfile forbillede kommer hurtigt frem i duften ... en gudesmuk og dekadent duft med muldjord, modent træ, cedertræ, solbær, brombær, kamferolie, læder, balsamolie, balsamico og det dufter faktisk bedre end mest Bordeaux. Duften er SÅ dragende og elegant, moden og har samtidig lidt fadnoter af lakrids, chokolade, kaffe og lidt nordsøolie likør. I munden minder vinen også lidt om Bordeaux med et strejf af italienske gener ... har en frisk, smooth og cremet smag, men det er fortsat med liv i frugten, solbær, brombær og hindbær, lidt småvilde tanniner, en rund, intens og vild lækker smag. Der kommer lidt søde fadnoter, lakrids, kaffe og ribsmarmelade. Det er sgu en vin, som jeg bare er totalt solgt over ... en supertoscaner med fylde samt moden elegance, så 6 store tomler med stor pil op." (vurderet ved kr. 399,95)
93-96/100 - ”Gold Award” – The Wine Hunter
94/100 Mad & Monopolet
"En super-toscaner i verdensklasse til under 300 kr. lyder næsten for godt til at være sandt ikke? Det er det ikke, Castiglion del Bosco Tenuta Prima Pietra laver en forrygende vin på klassiske franske druer. Det er en vin, som giver det bedste fra Frankrig og Italien. I næsen har den dybe noter af solbær, mørke jordbær, læder, tobak, oliven og mynte. Den har fået 18 måneder på fad, hvilket giver en cremet, smooth og utrolig charmerende vin. I munden har den masser af frugtsødme, silkebløde tanniner og mineralitet i afslutningen, som giver et lækkert glas."
94/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Kraftfuld og struktureret Bordeaux-blend med et karakteristisk toscansk udtryk. Sorte kirsebær, salvie, grafit og fyrretræsskov. I munden er den tætte og kompakte frugt godt opløftet af en mundvandsdrivende syre. Tanninerne er kraftige og godt integreret, og så har den smag af brombær, solbær, stegt oksekød, menthol, saltlakrids og en lang og behagelig eftersmag. Vinen har stadig en lidt kantet ungdommelighed, der vil have godt af at udvikle sig mere over de næste 5-10 år. Men så får du til gengæld også en vin, der har noget ekstra at byde på." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)
93/100 James Suckling
“A juicy, ripe red with blackberry, blueberry and lavender aromas and flavors. Full body with open, silky tannins. Very polished and rich.”
93/100 International Wine Report
“The 2017 Prima Pietra displays gorgeous aromas of ripe black fruits, floral, earth and spices all bursting from the glass. Full-bodied and beautifully balanced with remarkable structure and depth all the way into the long, expansive finish. This is already quite expressive, however it can go on to evolve for at least another decade”
93/100 Din VinGuide
"Udviklet næse med lidt te og røde bær. Meget flot balance i munden. Fløjlsblød og umiddelbar velsmag. En pleaser på den gode måde og med flot drinkability lige nu. Nok ikke den største vin lige nu er den herlig at drikke."
92/100 Falstaff
”Dark glowing garnet red. Slightly reserved on the nose, opens up after aeration showing rich cherries and ripe plums, a hint of rum pot, fine spicy wood, the aftertaste of marzipan. Is currently still very young on the palate, grippy, gripping tannins, juicy fruit, exciting...”
92/100 WinesCritic.com
Nyd den til saftige steaks, lam med urter, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Server ved 16-18°C.
Prima Pietra 2017 er fremstillet på 47% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc og 10% Petit Verdot, som Castioglion del Boscos top-vinmager, Cecilia Leoneschi, lader selektere fra enkeltmarken Prima Pietra, der med sin beliggenhed 450 meter over havet er den højest beliggende vinmarkir langs den toscanske kyst! Et perfekt og veldrænet terroir med bordeaux-agtigt grusjord og jernholdigt ler.
Vinen modner 18 mdr. på franske barriques, heraf 50% nye. De første 10 mdr. modner de fire druesorter separat. Når det færdige blend er stukket sammen, integreres komponenterne gennem 8 mdrs. afsluttende fadmodning.
Om Castiglion del Bosco / Tenuta Prima Pietra
Legendariske Castiglion del Bosco er så meget mere end bare en vingård! Det er også stedet for en restaureret middelalderlandsby, komplet med en borg, et tårn og omkring 2.000 hektar skov. Ruinerne er blevet omhyggeligt restaureret, og nye bygninger er blevet opført i traditionel toscansk stil, hvilket skaber et imponerende 5-stjernet luksusresort med en 18-hullers golfbane og omfattende faciliteter.
Ejendommen huser et topmoderne vineri inklusive en stor fadkælder med hundredevis af barriques. Som en historisk vingård, og medstifter af Brunello-konsortiet i 1967, dyrker Castiglion del Bosco nu 62 hektar Sangiovese og er certificeret økologisk siden 2016. Under ledelse af vinmager Cecilia Leoneschi har vinene en stil, der tenderer mod en moderne, egetræskrydret profil. Stribevis af topratings årgang efter årgang rangerer Castiglion del Bosco i den absolutte kvalitetsmæssige elite af Brunello-producenter. Ejendommen producerer flere "luksus-Brunello’er", herunder den berømte enkeltmarks-vin Campo del Drago. Derudover driver Castiglion del Bosco i Maremma ejendommen Tenuta Prima Pietra, der berømmes for fremragende supertoscanske vine baseret på franske druesorter.