Casa Marin Sauvignon Gris Estero Vineyard 2019
Casa Marin Sauvignon Gris Estero Vineyard 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Verdens bedste Sauvignon Gris? Estero er en vidunderlig aromabombe af en enkeltmarksvin – og fornemt anmeldt år efter år!
Maria Luz Marin blev totalt forelsket i den sjældne hvidvinsdrue på en vinrejse i Frankrig, og siden første høst i 2003 har Sauvignon Gris Estero Vineyard været den ”hemmelige perle” i Casa Marins portefølje.
Sauvignon Gris har pinkfarvet drueskind, og kaldes derfor også Sauvignon Rose. Vinen minder meget om Sauvignon Blanc, men har ekstra fedme, floralitet, frugtfylde og krydderi. Kort sagt mere af det hele!
Vil du opleve Sauvignon Gris for fuld udblæsning - så må du ikke glippe Estero 2019!
Smagenote
Perfekt strågul i glasset med super-eksotisk duft af grapefrugt, karamelliseret citron, papaya, honningmelon og ananas, samt grønne noter af asparges, solbærblade og nyslået græs. Diskret vanilje fra modningen på fad. I munden blød og tør med honningfedme og mundrensende friskhed i harmonisk samspil. Drik nu, eller gem 10 år fra høståret.
Anmeldelser af Casa Marin Sauvignon Gris Estero Vineyard 2019
93/100 The Drinks Business
93/100 Tim Atkin MW
92/100 Decanter
“Vivacious and inviting aromas of green peas, passion fruit, hay, pink grapefruit, tropical fruits, white pepper and floral notes. Morning fog and ocean breezes ensure that the wine retains wonderful freshness on the palate and helps to balance its exuberant flavours. The wine is dry, displays a creamy texture and a wonderful persistent finish.”
Nyd den til fyldige fiskeretter, fjerkræ, asparges, tomatretter, asiatiske retter, samt cremede oste. Nyd vinen ved 10-12°C
Casa Marin Sauvignon Gris Estero Vineyard er fremstillet på 100% Sauvignon Gris fra den sand- og granitholdige enkeltmark Estero. Druerne håndsorteres, hvorefter mosten koldmacererer i 18 timer for maksimalt aromaudtræk. 50% af mosten spontangærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, inden 6 måneders modning på 5000 liters franske egetræsfad. Vinen indeholder 4,12 gram restsukker pr. liter (tør uden at være knastør)
Om Casa Marin
Casa Marin startede med en ivrig kvinde der ville lave fine, eksklusive vine i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som af mange blev regnet for uegnet til vindyrkning.
María Luz Marín – stifter, ejer og vinmager - startede i år 2000 mod alles råd og vejledning med at dyrke vinstokke i et goldt område, der ikke var tilpasset vindyrkning. I området Lo Abarca i San Antonio Valley (Chile), som ligger ca. 100 km fra hovedbyen Santiago, har vineriet en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet og den for de omkringliggende økosystemer altafgørende Humboldtstrøm. Strømmen leverer ikke blot perfekte vækstbetingelser for det kæmpe økosystem i Stillehavet, men også køligt klima på land. De kolde vækstbetingelser på land i kombination med næringsfattig jord med højt mineralindhold giver lavt drueudbytte, men druer med høj koncentration og elegante vine.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Felipe er blevet ønolog og har studeret i Sonoma, Californien og Marlborough samt New Zealand. Han er i dag vinmager for huset og står for at passe marker og kreere nye vine. Sammen laver de vin som et ”Mor&Søn”-team, der fuldt ud dedikerer deres tid til vineriet og til at lave verdensklasse vine i deres ånd. Det er ikke kun Felipe der med i foretagendet: Hele Marín-familien er involveret i virksomheden lige fra husbond til sønner og søskende til María.
María er den første kvindelige vinmager og første kvindelige ejer af en vingård i Chile. Hun har formået at sætte sit navn og sine vine på verdenskortet. Trods advarsler om dårlig beliggenhed, koldt klima og en generel mistro til hendes drømme, modbeviste hun alle modstandere og non-believers og har siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 været kendt som pioneren María Luz Marín som gjorde enhver skepsis til skamme.
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet”, og i dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent.