Casa Marin Cartagena Coastal Red 2017
Casa Marin Cartagena Coastal Red 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"ATJUUU!" - Har de puttet peberduftende fransk Syrah i flasken...?
Hvem havde gættet, at Chiles kystnære Lo Abarca-region er leveringsdygtig i Syrah, der - undskyld udtrykket - er som snydt ud af næsen på det nordlige Rhône?
Havde det ikke været for prisen (og de 28% Grenache), kunne der såmænd lige så godt have stået Crozes-Hermitage eller St-Joseph på etiketten.
Topanmeldt rødvin med friskhed og mineralitet i verdensklasse - til uhørt attraktiv pris!
Smagenote
Mørk kirsebærrød. I næsen klassisk Nordrhône… med forrygende duft af viol, skovhindbær, brombær, som er elegant krydret med generøse drys fra peberkværnen, tørret kød, røgvarer, sorte oliven, kaffe og mineralske salte. I smooth og mellemfyldig med rank, saftig bærfrugt og oceaner af salt mineralsk friskhed. Silkeblød, peberkrydret og mundrensende finish. Excellent! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Cartagena Coastal Red 2017
95/100 Descorchados
93/100 James Suckling
"Delicious, chalky nose with lots of white pepper and focused red fruit. Cool and attractive. Medium body with bright acidity and tart cherries on the palate. Smooth, quite linear tannin."
91/100 Robert Parker
"The wine previously called Cartagena Garnacha Syrah has been renamed and is now the 2017 Cartagena Coastal Red. It is 72% Syrah and 28% Garnacha, which I had called a Mediterranean blend in the past, but this has nothing Mediterranean about it (despite the warm-ish vintage) and instead feels more like what the new name implies—a coastal, cool-climate red with marine influence. However, the palate could be reminiscent of some wines from the Priorat, with more soil notes and an earthy minerality. They got very low yields because of frost, so perhaps the wine is a little more concentrated because of that."
90/100 Tim Atkin
Nyd den til saftige peberbøffer, charcuteri, lam, gris og modne oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et spædnende Rhône-blend af 72% Syrah og 28% Garnacha (Grenache). Druerne høstes fra den stejle enkeltmark ”Tierreas Blancas”, der er opkaldt efter sin hvide jordbund med kalkholdige fossiler fra gammel havbund. Et vaskeægte ”koldklima-terroir” i berømte Lo Abarca, blot 4 km fra Stillehavet.
For at fremme vinens terroirpræg lader Marin-familien Syrah og Grenache spontangære med markens (og vinkælderens) naturligt forekommende gærstammer sammen. Ydermere øges kompleksiteten ved at lade de to druesorter gære sammen (co-fermentation). Efter endt gæring og forlænget skindkontakt modner vinen i 18 måneder på brugte fade i kontakt med de fine gærrester.
Om Casa Marin
Casa Marin startede med en ivrig kvinde der ville lave fine, eksklusive vine i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som af mange blev regnet for uegnet til vindyrkning.
María Luz Marín – stifter, ejer og vinmager - startede i år 2000 mod alles råd og vejledning med at dyrke vinstokke i et goldt område, der ikke var tilpasset vindyrkning. I området Lo Abarca i San Antonio Valley (Chile), som ligger ca. 100 km fra hovedbyen Santiago, har vineriet en beliggenhed bare 4 km fra Stillehavet og den for de omkringliggende økosystemer altafgørende Humboldtstrøm. Strømmen leverer ikke blot perfekte vækstbetingelser for det kæmpe økosystem i Stillehavet, men også køligt klima på land. De kolde vækstbetingelser på land i kombination med næringsfattig jord med højt mineralindhold giver lavt drueudbytte, men druer med høj koncentration og elegante vine.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Riesling og Gewürztraminer samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir, Syrah og Grenache.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Felipe er blevet ønolog og har studeret i Sonoma, Californien og Marlborough samt New Zealand. Han er i dag vinmager for huset og står for at passe marker og kreere nye vine. Sammen laver de vin som et ”Mor&Søn”-team, der fuldt ud dedikerer deres tid til vineriet og til at lave verdensklasse vine i deres ånd. Det er ikke kun Felipe der med i foretagendet: Hele Marín-familien er involveret i virksomheden lige fra husbond til sønner og søskende til María.
María er den første kvindelige vinmager og første kvindelige ejer af en vingård i Chile. Hun har formået at sætte sit navn og sine vine på verdenskortet. Trods advarsler om dårlig beliggenhed, koldt klima og en generel mistro til hendes drømme, modbeviste hun alle modstandere og non-believers og har siden grundlæggelsen af Casa Marin i år 2000 været kendt som pioneren María Luz Marín som gjorde enhver skepsis til skamme.
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet”, og i dag nyder Lo Abarca højstatus som hotspot for ”cool climate”-vine i international topklasse, mens Casa Marin af mange regnes for Chiles førende vinproducent.