Carpentina Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2004
Carpentina Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2004
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Supertoscansk verdensklasse fra kultåret 2004!
Her har vi fat i et af de mest eftertagtede og gemmeværdige Toscana-år, der først nu afslører sit eventyrlige format. Frugtrigdom, power og kompleksitet af en anden verden!
Do Ut Des 2004 præsenterer sig anno 2021 så storslået i glasset, at vi fuldstændig mistede mælet, da vi for nyligt testede en af de sidste 400 flasker, verden har tilbage!
Som mangeårige venner af familien Cresti fra Fontalpino er vi tilbudt en lille kælderrest, som de hurtigste (og heldigste!) nu har mulighed for at købe meget billigt!
Toscana møder Bordeaux på højeste niveau i en snart 20 år gammel Cabernet, Merlot og Sangiovese. Toscana-fan, glæd dig. Tignanello, go home!
Smagenote
Mørk bordeauxrød med smuk orange kant… Allerede på afstand imponerer næsen med sin power og skønhed! Ud af glasset danser superdufte af mørk og røget mineralitet, solbær, blomme, visne violer, tørrede tranebær, mynte, cedertræ, gammel cigarkasse, kaffegrums, nysværtet læder, tørret kød og engelsk lakrids… Vinen lægger sig på én gang svævende vægtløs og kraftfuld på tungen, mens kompleksiteten breder sig euforiserende til hele mundhulen, hvor velsmagen bare bliver hængende og hængende… Silkefine og dog stadig madvenlige tanniner afslutter en stor supertoscansk smagsoplevelse... Wauw, hvor det er flot! Drik nu, eller gem 20-25 år fra høståret.
Anmeldelser af Carpineta Fontalpino Do Ut Des 2004
90/100 Wine Spectator
“Aromas of blackberry and sour cherry, with hints of flowers. Full-bodied, with silky tannins and a medium finish. A bit tight now, but a solid wine.”
4 drueklaser - AIS Italian Sommelier Association Guidebook
Nyd den til steaks, lammefilet med middelhavsurter, vildt, kraftige pastaretter, tapas og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et perfekt afstemt ”supertoscansk” blend af 33% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot og 33% Sangiovese, som familien Cresti håndhøster fra den enkeltmarken Montapert i den ikoniske Chianti Classico-subzone Castelnuovo Berardenga. Vinen gærer traditionelt frugtbevarende på neutral betontanke, inden 15-18 måneders modning på delvist nye franske barriquefade.
Om Fontalpino
I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder vi Carpineta Fontalpino. Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen og terroiret præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer. Samtidig lader vinmager Gioia Cresti druemosten spontangære (med naturligt forekommende gærstammer), da hun derved fremmer Castelnuova Berardenga-områdets særlige karaktertræk i sine vine. Alle Chianti-vine modner på mellemstore franske egetræsfade, og populært sagt placerer vinstilen sig mellem det traditionelle og det moderne. Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen. Udover de flot anmeldte Chianti’er fremstiller Fontalpino bl.a. den barriquemodnede ”supertoscaner” Do Ut Des. Seneste skud på stammen er den spændende boblevin, Boulé: 90% Sangiovese og 10% Merlot, forkælet som en kostbar Champagne med hele 2 års flaskemodning på gærresterne!