Carpentina Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2002
Carpentina Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2002
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Den sjældne Pomerol-årgang 2002... Kælderskat på kun 200 flasker!
Held i uheld. Årgang 2002, en udfordrende årgang for mange i Toscana, gav hos Fontalpino anledning til eksperimentende nytænkning af druesammensætningen.
Hele 70% af Pomerol-druen Merlot har frembragt en mørk og ekstra silkeblød supertoscaner, der efter små 20 år i vingårdens kølige kældermørke har opnået et kaffeduftende og trøffelkomplekst udtryk, som sender venlige tanker til de store højrebredsslotte i Bordeaux!
Vinen er i dag stort set uopdrivelig, men som mangeårige venner af familien Cresti fra Fontalpino er vi tilbudt en lille kælderrest... Anbefalet på det kraftigste, men skynd dig!
Smagenote
Flot tæt og farvemættet i glasset... Næsen følger uimodståeligt op med spandevis af supersexet Merlot-frugt, der giver plads til spændende modne nuancer af tørrede blomster, trøffel, chokolade, ristede kaffebønner, læder, kanel, røget kød og mynte… I munden silky smooth og smygende i teksturen som en topkælen Pomerol... Smagen er velgørende urtet og pikant under de luksuriøst fadkrydrede frugtnoter af solbær, sorte kirsebær og blå blommer. Lang og elegant med finish med flot afstemte, fløjlsbløde tanniner… Et særdeles vellykket Merlot-eksperiment! Drik nu, eller gem op til 25 år fra høståret.
Anmeldelser af Carpineta Fontalpino Do Ut Des 2002
90/100 Wine Spectator
”Dark color, with intense aromas of blackberry, espresso and cedar. Full-bodied, with wonderfully velvety tannins and a long, long finish. This is excellent for the vintage. Merlot, Sangiovese and Cabernet Sauvignon.”
Nyd den til steaks, lammefilet med middelhavsurter, vildt, kraftige pastaretter, tapas og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et perfekt afstemt ”supertoscansk” blend af 70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon og 15% Sangiovese, som familien Cresti håndhøster fra den enkeltmarken Montapert i den ikoniske Chianti Classico-subzone Castelnuovo Berardenga. Vinen gærer traditionelt frugtbevarende på neutral betontanke, inden 15-18 måneders modning på delvist nye franske barriquefade.
Om Fontalpino
I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder vi Carpineta Fontalpino. Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen og terroiret præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer. Samtidig lader vinmager Gioia Cresti druemosten spontangære (med naturligt forekommende gærstammer), da hun derved fremmer Castelnuova Berardenga-områdets særlige karaktertræk i sine vine. Alle Chianti-vine modner på mellemstore franske egetræsfade, og populært sagt placerer vinstilen sig mellem det traditionelle og det moderne. Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen. Udover de flot anmeldte Chianti’er fremstiller Fontalpino bl.a. den barriquemodnede ”supertoscaner” Do Ut Des. Seneste skud på stammen er den spændende boblevin, Boulé: 90% Sangiovese og 10% Merlot, forkælet som en kostbar Champagne med hele 2 års flaskemodning på gærresterne!