Buglioni Recioto Il Narcisista 2019
Buglioni Recioto Il Narcisista 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Buglionis Recioto della Valpolicella Classico "Il Narcisista" giver dig smagen af husets berømte 96 point-Amarone i uimodståelig sød og bærsaftig dessertudgave!
Fra risalamande til ost, ”meditation” og portvinsalternativ – en vin med virkelig mange anvendelsesmuligheder... Recioto er utvivlsomt verdens største røde dessertvin - en kriminelt overset klassisk norditaliensk vintype!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød og fuldfed i glasset... Næsen er flot koncentreret med frugtlækker duft af violer, hindbær, sorte kirsebær og blomme i Madeira, som åbner perfekt op for rosiner, cedertræ, kakao, chokolade og vanilje. I munden sød med fløjlsagtig, varm og omsluttende smag. Kompleks og herlig frisk finish med silketanniner og flot afdæmpet alkohol.... Klassevin! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Buglioni Recioto Il Narcisista 2019
91/100 Falstaff
”Rich ruby violet. Slightly restrained nose, of goji berries and dried cherries, some cedar wood in the background. Grippy tannin on the palate, offers a good contrast to the sweetness, delicate bitter chocolate in the aftertaste.”
Fra risalamande til ”meditation” – en vin med rigtig mange anvendelsesmuligheder! Nydes ved 14-16°C
Recioto Il Narcisista 2019 er fremstillet på et klassisk Valpolicella-blend af 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella og 10% Croatina. Udvalgte drueklaser selekteres fra grusholdige marker i slutningen af september, hvorefter de koncentreres ved indtørring helt frem til midten af februar.
Mosten gærer ved 16°C på ståltank med 20 dages udblødning af drueskallerne med daglige overpumpninger. Gæringen afbrydes ved 13,5% alkohol, hvor vinen har et sukkerindhold på ca. 130 gram pr. liter. Vinen modner 12 mdr. på franske barriquefade samt 6 mdr. på flaske før frigivelse.
Om Buglioni
Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. De startede med sølle 4 hektar, og med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella:
Med 96 point er Buglionis flagskib Teste Dure 2010 således bedste Amarone i Decanters seneste Valpolicella-test (janaur 2021), hvor også en kultvin fra berømte Dal Forno var repræsenteret….
I 2004 var deres første vintage Amarone klar. Mariano bankede på forskellige vinsælgeres døre, og alle svarede det samme: Det er blot en hobby for jer, hvorfor skal vi tage jer seriøst?
De besluttede sig for at tage drastiske tiltag i brug for at komme på vinkortet og købte attraktive lokaler i Veronas indre by. I januar 2005 åbnede Buglioni-teamet dørene for deres helt egen vinbar, og succesen var enorm. De lokale fik øje for vinene, og hurtigt fandt turisterne ud af det samme. I dag råder Buglioni over 54 hektar i hjertet af Valpolicella Classico.
Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Godt 280.000 flasker bliver produceret under eget navn, og en god sjettedel heraf fordeles til familiens velansete restauranter Osteria del Bugiardo, Locanda del Bugiardo og Piscaria. Resten af vinene bliver solgt til hele verden. Repertoiret inkluderer 9 forskellige vine, heriblandt Amarone, enkeltmarks-Amarone, Ripasso, Recioto, rosé-, hvid- og mousserende vine. Deres enkeltvinmarks-Amarone (Riserva Teste Dure) bliver lagret i terrakotta-amforaer, som ikke afgiver smag til vinen og dermed respekterer og udtrykker terroiret.
Fra et ungt vinhus til en ægte stjerneskudshistorie på blot 25 år. Kvalitetsvine på tværs af alle kategorier.