Broccardo "Langhet" Langhe Arneis 2022
Broccardo "Langhet" Langhe Arneis 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”93 point. Italiensk klassiker på druen Arneis - hvis du ikke kender den, så hermed en opfordring til at prøve - den er fremragende!" - Mad & Monopolet
"91 points. Pretty nose of white apricots, pears, lemons and jasmine…” – James Suckling (årg. 2021)
Har du smagt “den hvide Barolo”?
Det lille og over 100 år gamle familiehus Broccardo giver her det perfekte eksempel på Langhe Arneis, som de tilmed baserers på topdruer fra det verdensberømte ”Cru-terroir” Monforte d’Alba i Piemonte.
Trods sin beskedne pris er der tale om et absolut must-try for fans af Piemonte - og fans af italiensk hvidvin i almindelighed.
Terroirets 400 højdemeter slår igennem med en mineralsk friskhed, der virkelig kælder Arneis-druens eksotiske noter af jasmin, fersken, honningmelon, nødder og hvid chokolade… Hold nu kaje, hvor det smager godt!
Smagenote
Ved ophældningen krystalklar med et vibrerende grøngyldent skær… Næsen skruer op for charmen med frisk citrusmineralitet og eksotiske duftnuancer af acacieblomst, jasmin, pære, fersken, friske mandler og hvid chokolade… Hvidvinen glider som silke på tungen, hvor terroirets friske citrus-mineralitet giver ekstra liv til Arneis-druens klassisk tropiske frugtrigdom. Hele herligheden kulminerer i en lang og elegant mundrensende eftersmag med fine, delikate nuancer… Flot Piemonte-hvidvin! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo ”Langhet” Arneis Langhe 2022
93/100 Mad & Monopolet
"Italiensk klassiker på druen Arneis - hvis du ikke kender den, så hermed en opfordring til at prøve - den er fremragende! I næsen har den duft af citrus, lime, friske æbler, marcipan og hasselnødder. I munden er den frisk, rank, sprød og med en skøn mineralitet, som bidrager til elegancen i udtrykket. Det er en vin for dig, der gerne vil drikke hvidvin, som adskiller sig fra de traditionelle vine. 1 stk 199,95 – v/ 6 fl. 149,95"
....
Forrige årgang:
91 point - James Suckling (årg. 2021)
”This has a pretty nose of white apricots, pears, lemons and jasmine. Medium-bodied with bright acidity and a clean, creamy palate. Floral and almond notes at the end.”
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, lette tapas og antipasti, fjerkræ, lyst kød, grillede marinerede grøntsager og cremede oste. Servér ved 10-12°C.
Vinen er fremstillet på 100% Arneis, som familien Broccardo håndhøster fra deres eget topterroir i den berømte Barolo-zone Monforte d’Alba. Den vestvendte parcel i 400 meters højde giver hvidvinen en elegant kølighed og frisk mineralitet, der slår fornemt igennem i den dugfriske nye årgang 2022.
Filippo Broccardo plukker druerne ved håndkaft i begyndelsen af september måned. Herefter følger gæringen samt samt 3 måneders modning på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring ved kølige 10°C.
Om Broccardo
Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.