Broccardo Barolo I Tre Pais 2014
Broccardo Barolo I Tre Pais 2014
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Anmelderroste Broccardo brillierer her med en eminent Barolo - til topattraktiv pris!
Denne 2014’er imponerer med sin friske mineralitet, sin nærmest burgundiske elegance – og tanniner så silkeagtige, at vinen allerede nu hænger utroligt flot sammen.
Broccardos Barolo'er bliver bedre og bedre år for år, så vi skal nyde de relativt beskedne priser, så længe vi kan...
Smagenote
Elegant Barolo-farve med klassiske nuancer af tegl. Næsen er ekstrem elegant og kompleks med duft af roser, skovbær, kirsebær, tobak, kamfer og lakrids. I munden virkelig harmonisk med parfumeret rød bærfrugt, urtekrydderi og mineralske nuancer i friskt samspil. Venligt tanninbid i den komplekse finale. Lækker, lækker, næsten burgundisk Barolo. Drik nu, eller gem 10-12 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo Barolo I Tre Pais 2014
91 point Annuario dei Migliori Vini Italiani
90 point Decanter
“Subtle smoky incense on the nose. The palate offers ripe cherries with substantial, but finely-etched, tannins and a moderate length.”
Nyd den til oksekød, lam, vildtkød, fyldige pastaretter, svamperistotto og modne oste. Servér ved 15-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som familien Broccardo håndhøster fra 30 år gamle vinstokke i de tre Barolo-kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. Mosten gærer frugtbevarende på temperaturstyret ståltank med 20 dages skindkontakt. Vinen modner herefter 24 måneder i helt nye til ti år gamle 3500 liter botti-fade af fransk og slavonsk herkomst. Inden frigivelse til salg afrundes vinen yderligere 10 måneder på flaske.
Piemonte-producenten Broccardo er et nyt navn på den internationale vinscene, men samtidig ”gammel i gårde”, idet den lille familie fra Monforte d’Alba har været beskæftiget med vinproduktion i flere generationer.
Fra omkring 1970 begyndte Broccardo-familien at forsyne familie og venner med egen vin. Med det seneste generationsskifte i 2008 lagde Filippo Broccardo og søstrene Federica og Laura kursen for en ny æra med vine fra egne marker, lanceret i eget navn.
Vinenes høje kvalitet er fra starten omsat i fortjent flotte bedømmelser fra bl.a. Decanter, Robert Parker og Wine Enthusiast.
Familien dyrker vin på lidt under 3 hektar, og produktionen er fra mark til vineri 100% ”hands on”. De små vinparceller er fordelt på fire kendte voksesteder (”Cru’er”), som er lokaliseret i tre forskellige Barolo-kommuner: Monforte d’Alba (Bricco San Pietro; San Giovanni), Barolo (Paiagallo) og Novello (Ravara).