Broccardo Barolo San Giovanni 2018
Broccardo Barolo San Giovanni 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95 points. Incredible gracefulness and beauty.” – WinesCritics.com
“93 points. Shows such promise” – James Suckling
Så er der dømt Barolo med power...
Enkeltmarken San Giovanni anes for Broccardos bedste Cru-terroir i Monforte d’Alba, og kvaliteten peaker på alle smagsparametre i denne fremragende og topanmeldte 2018’er.
Ultra kompleks og mineralsk med røg, trøfler, skovbund og kaffenoter ulmende under den uimodståeligt saftige bærfrugt fra de over 30 år gamle Nebbiolo-vinstokke. Mums!
Kælderpotentialet er selvsagt enormt – men Barolo-vinen smager altså pragtfuldt allerede! I sandhed sin Cru-status og hvert eneste af sine flotte 95 point værdig.
Smagenote
I glasset præsenterer Barolo San Giovanni 2018 sig funklende kirsebærrød med et ydre skær af orange... Næsen er lamslående lækker med stor duft af tørrede blomster og tranebær, kirsebær, blommer, trøfler, rosmarin, kamfer og kaffe... I munden powerfuld med brombærfrugt, lakrids, enebær, kaffe og skovbund, der kulminerer i en kompleks afslutning med madvenligt tanninbid og frisk mineralitet. Klassevin! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Broccardo Barolo San Giovanni 2018
95/100 WinesCritic.com
”Rich in energy and sensory depth, it alternates notes of hibiscus, calendula, lime, jasmine, cherries, lemon juice, lime and rosemary. Full body, velvety tannins of excellent workmanship carved into the matrix and a finish of incredible gracefulness and beauty. In the classic vintage, Barolo has the beauty of few other denominations.”
93/100 James Suckling
”Lots of cherry, raspberry and nutty aromas here, together with floral and loamy-mineral notes. Medium-bodied with firm tannins that are coated with bright fruit and minerals. Long finish. Austere now, but shows such promise.”
93/100 Falstaff
"Dark ruby core. An exciting aroma with notes of ripe raspberries, cranberries and medicinal herbs. On the palate grippy salty tannins, bright red berries with a subtle drive and focus, still very youthful but offering great potential for further ageing."
91/100 Robert Parker
"The Broccardo 2018 Barolo San Giovanni is lithe and delicate in a manner that fruit from Monforte d'Alba manages so nicely. The bouquet is quite expressive with wild fruit, cassis, blue flower, herb and dusty earth. There is a slightly sweet interlude as the wine warms in the glass with allspice or baking spice. This 2018 edition (with 4,000 bottles made) is quite soft and lean to the palate with a medium finish and a rather open and accessible personality."
91/100 Decanter
"Wild herbs, raspberry and forest floor on the nose. The palate shows red fruit, dried herbs, and an earthy note with a good long finish."
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo, som høstes på terroiret San Giovanni i det nordvestligste Monforte d’Alba. Parcellen skråner mod syd- og sydvest fra sin top i 380 meters højde. Vinen lagres i 24 måneder på nye til 10 år gamle slavonske og franske egetræsfade, i varierende fadstørrelse, før vinen flaskelagres yderligere 10 måneder og frigives til salg.
Om Broccardo
Siden 1900 har familien Broccardo lavet vin på deres ejendom i Langhe, højborgen for kongevinen Barolo, men også hjemsted for mange andre vine, som optræder på vinkort i hele verden. Broccardo mestrer hele porteføljen af stilarter kendetegnende for det bakkede område, hvis trøfler tiltrækker skarer af besøgende hvert eneste år. Deres vinmarker fordeler sig på de tre kommuner Monforte d’Alba, Barolo og Novello. I stjernekommunen Monforte d’Alba, nu en del af UNESCO’s verdensarv, er deres store vinkælder placeret, hvor de opbevarer deres flot anmeldte Barolo’er og de mange andre vine fra porteføljen. Familien råder over ca. 13 hektar, hvor de dyrker og høster deres druer fra, som ender i de 100.000 af vine, der udgår fra familien hvert år. Det er den unge generation i form af Filippo, Laura og Federica, der har samlet den tradition op, som de har fået videregivet af deres forældre, og fører den videre i moderne form. Med respekt for land og natur driver de vinhuset, og der lægges vægt på bæredygtighed og minimal intervention i den beskedne produktion. Fokus er på den rene frugt, ligesom de ønsker at udtrykke områdets særpræg og unikke terroir i form af en jordbund bestående af ler, tuf og silt igennem deres vine. Den tredje generation har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde: Federica passer arbejdet i vinmarken og kældrene, Laura fungerer de facto som eksportmanager, mens Filippo arbejder som winemaker på stedet). Vinene udmærker sig ved deres store finesse, elegance og struktur og er et udtryk for alt det bedste, som det lidt isoleret beliggende, men uhyre betydningsfulde Piemonte har at byde på.