Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”Like a very good Cornas from the Rhone Valley”
“Could be mistaken for high quality Crozes Hermitage.”
“Resemblance to old school Cornas”
Årgang efter årgang peger anmeldene på stor Syrah fra Nordrhône…Og bestemt ikke uden grund!
Med afsindigt flotte Syrah Paal kommer Navarra i Nordspanien så nær på Nordrhône, at der lige så vel kunne være Cornas eller hundedyr Hermitage i flasken!
Denne Syrah er fra kølige og stenede topmarker 500 meter oppe i Navarras bjergrige Baja Montaña, og selvom Paal 2018 er forkælet med delvis modning på dyre franske fade, så holdes prisen niveauer under tilsvarende Nordrhône... Absolut topkøb!
Smagenote
Nyskænket i glasset sejler rødvinen attraktiv mørk kirsebærrød med et smukt lilla skær… Næsen lokker vidunderligt Syrah-parfumeret med viol, hindbær, brombær, generøse peberdrys, kakao, violer, læder, røg, laurbærblad, oliven og lakrids… Wauw, her sker noget! På tungen kølig og elegant som Nordrhône... Den fabelagtigte aromatiske kompleksitet spiller på alle tangenter med frugt, fad, mineralitet, peber og urter i skøn, skøn forening… Paal 2018 kulminerer i en lang eftersmag, hvor silkebløde tanniner løfter elegancen op i liga med Cornas og Hermitage. Yummy stuff! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Bodegas Caudalia Syrah Paal 2018
93/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Syrah med smæk på. Fuldmodne brombær, krydderier og blomster der er flot sammenstykket med en høj syre og en kraftfuld struktur, der løfter den op på et seriøst niveau. En vin der givetvis vil udvikle sig positivt over det kommende år."
90-93/100 Houlberg
"5 Thumbs Up. Næsen er mørk og kølig-krydret, lidt mælkede noter, virker samtidig tør med solbær, blåbær, lidt mørk frugtsødme, røg, baconfedt, røget kød, sandeltræ, laurbærblade, sorte oliven samt tør engelsk lakrids. Man forstår godt associationerne til Nordrhône, selvom der ikke er helt samme flintede mineralitet og hårdhed. I munden fortsætter lighederne imidlertid, for der er godt med skrald på smagene, godt med peber, tør mørk frugt, grønne urter og masser af bid. Der er tør kakao, masser af mørk syre, vilde tanniner samt voldsom tørhed. Det er lidt mere krydret end Rhône, men dæleme et fandens godt forsøg."
------
Herunder udpluk fra internationale ratings af tidli. årgange… 2018 endnu ikke anmeldt.
93/100 Falstaff
”Dark ruby brightening. Black cherries, candied. Violets, smoky nuances, mineral touch. Complex, fresh, delicate to licorice, black cherries, firm tannins, good fresh. Nuances. Berries, very good length, spicy. Reverberation, like a very good Cornas from the Rhone Valley.”
92/100 Guìa Peñin
92/100 I-Winereview.com
”This is a meaty Syrah offering aromas of bacon and dark berry fruit. It is full flavored and reveals a silky texture and excellent acidity on the palate. It is mouth filling with fine tannins on the finish”
91+/100 View From The Cellar
“This is the first time I have tasted the Syrah from Bodegas Caudaliagrown in a vineyard up in the Baja Montana at five hundred meters above sea level. The wine is fermented and raised in cement tanks for twenty-seven months prior to bottling. The 2014 version is a touch reductive when first opened (not unusual with syrah), but blossoms nicely with a bit of aeration to reveal scents of black raspberries, pepper, a fine base of soil tones, roasted meats, licorice and a smoky topnote. On the palate the wine is deep, full bodied, complex and beautifully balanced, with a superb core, fine soil inflection, ripe, moderate tannins and a long, focused and classic Syrah finish. There is more than a passing resemblance to old school Cornas here that is quite enticing. Fine juice…”
91/100 James Suckling
“Big, sweet blackberry and bilberry nose with a hint of smoke. The bright fruit easily balances the generous, supple tannins and the lively acidity lifts the dry finish nicely.”
91/100 International Wine Report
“Needing some air contact before becoming fully expressive, the 2014 Syrah begins with smoky aromas of creosote, bacon fat and smoked meat along with red and dark fruits. The terroir characteristics are gorgeous, as the wine unveils a lovely rich texture with smoky and savory tones that connect with mouth-watering acidity through the finish.”
Nyd den til peberbøf, vildt, and, steaks, kraftige tapas, lam og modne oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Syrah, der høstes fra marker i 500 meters højde omkring San Martín de Unx, som vi finder i Navarras kølige og bjergrige subzone Baja Montaña.
Før gæringen udblødes frugten skånsomt ved lav temperatur, så mosten kan optage ekstra farve og frugtaromaer fra drueskindet. Gæringen sker på betontank med frugtfremmende temperaturstyring, hvorefter vinen modner 24 måneder på en kombination af (80%) betontank samt (20%) franske 500 liters egetræsfade.
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi finder det lille vinhus Bodegas Caudalia 500 meter oppe i Navarra-subzonen Baja Montana, hvor de to ejere, Ivan Lopez Barco og Raquel Grandival Allende, har dedikeret sig til økologisk dyrkning af blot 8 hektar med rødvinsdruerne Syrah, Garnacha, Graciano og Tempranillo.
Klimaet er køligt for Navarra. Indflydelsen fra Pyrenæerne og Atlanterhavet er mærkbar og giver en langsommere druemodning, der resulterer i vine med stor aromatisk finesse og klassisk druetypicitet.
I kælderen fremhæver winemaker Raquel Grandival Allende terroirets unikke karakter ved at lade mosten spontangære med de naturligt forekommende gærstammer, ligesom valget af relativt store franske egetræsfade, mellem 400 og 500 liter, tjener til at bevare vinenes autentiske og druetypiske udtryk.