Beyra Superior 2020
Beyra Superior 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. 189,95…Hver en krone værd” - Flaskehalsen (årg. 2019)
”93 points. It's a serious wine” – Wine Enthusiast (årg. 2013)
“93 points. Richly exuberant wine” – Wine Enthusiast (årg. 2012)
Glem de senste årganges topratings… 2020 er endnu bedre!
Tilbage i 2020, da coronakrisen raser, oplever den portugisiske vinmager Rui Madeira et kæmpe fald i salget af hans absolutte topvine. Han tager en drastisk beslutning med årgang 2020-høsten.
Druerne fra de bedste vinmarker, der normalt laver vine op til 500 kr, skal overføres til de vine, han rent faktisk stadig sælger. Det betyder, at kvaliteten i denne Beyra Superior 2020 stikker helt af...
Resultatet er koncentration, krydderi og mineralsk finesse på et niveau, som rivaliserer med kultvinene fra Ribera del Duero. Det her er TOP-Tempranillo - lysår foran AL Ribera del Duero til samme pris!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og næsten blæksort kerne... Næsen er knockout-lækker og rammer dit sanseapparat med koncentreret superduft af viol, brombærmarmelade og solbær, der følges elegant på vej af engelsk lakrids, knust granit og luksuriøse fadkrydderier. I munden smooth som silke med krydret kokos, kaffe og kakao som spilller perfekt sammen med den saftige mørke bærfrugt. Lang og flot detaljeret finish der løftes med elegante tanniner og kølig, stenet mineralitet… Wauw! Bedste Beyra Superior ever? Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Beyra Superior
93/100 Flaskehalsen (årg. 2019)
"Jeg er blevet rigtig glad for portugisisk vin henad vejen, men det er ikke nok, den er fra Portugal. For de trælse og træge blends af et virvar af druesorter, kan stadig være ret stramme og voldsomme at beskæftige sig med. Når druerne er vokset på nogle af landets højest beliggende vinmarker, er sagen dog en helt anden, for her foregår modningen på en mere behersket og langstrakt måde, og det er med til at gøre Beyra Superior til en enormt flot vin. Den er tæt, intens, kompleks og fuld af smag, men den bevarer stadig friskheden og en god syre, så det ikke bare bliver et tungt og hedt bombardement af smagsløgene. En vin, der er i den tunge ende på pris-barometret og på smagtsintensiteten, men som er hver en krone værd, og som også formår at finde balance i den storladne smag, så der er plads til alle nuancerne." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 189,95)
93/100 Wine Enthusiast (årg. 2013)
” A field blend of grapes from old vines plus a year in wood have given this wine both structure and concentration. Dark fruits, firm tannins and acidity are all present in this complex, age-worthy wine. It comes from vineyards just south of the Douro, grown on granite soils at a height of 2,100 feet. It's a serious wine that needs to age.”
93/100 Wine Enthusiast (årg. 2012)
“Structured and still very young, this richly exuberant wine is bursting to get beyond its tannins. The black fruits and dark texture are piled high and laced with intense acidity. It has the mineral character that seems often to appear in wines from the remote, mountainous Beira Interior, giving the potential for considerable aging.”
Nyd den til satigt oksekød, lam, kraftige tapas, gris, simremad og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et blend af 80% Tinta Roriz (Tempranillo), 10% Jaen (Mencia), og 10% Touriga Nacional. De få, små og smagsintense druer håndhøstes i 700 meters højde fra +40 år gamle vinstokke i granit- og skiferholdig jord. Appellationen ”DOC Beira Interior” ligger i sydlig forlængelse af den berømte Dourodal, og rødvinene laves i samme intense og solmodne stil.
Rui Roboredo Madeira gærer alle fire druesorter sammen for at opnå harmonisk kompleksitet. Temperaturstyret gæring ved 22-26°C med 7 dages udblødning af drueskallerne giver en frisk og intens bærfrugtig vin med silkebløde tanniner. Vinen modner 8 mdr. på nye egetræsfade, heraf 1/3 franske og 2/3 amerikanske.
Om Beyra
Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.