Axel Pauly Riesling Steinerd Mosel 2021
Axel Pauly Riesling Steinerd Mosel 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94 points. Rich yet fine, crystalline and elegant” – Robert Parker (årg. 2019)
“94 points. Seriously concentrated. Such a vibrant, long finish” – James Suckling (årg. 2019)
"93-94 point. Utrolig koncentreret og samtidig med god balance" – Houlberg (årg. 2019)
"92 point. Fyldig smag, pikant let sødmefuld med frisk eftersmag" – Vinbladet (årg. 2019)
"91 point. Fremragende til sushi. Anbefalet." – Vinexpressen (årg. 2019)
Tørken er slut! Nu er den totalt udsolgte Parker-yndling endelig tilbage.
Unge Axel Pauly håndhøster druerne til Steinerd fra 60-70 år gamle Riesling-stokke på den op til 50% stejle og sydvendte Bernkastel-Kueser Kardinalsberg, hvis varme røde skifer har skabt en kometvin med eksotisk frugt og sitrende mineralitet i perfekt balance. Kombineret med den liflige feinherbsøde er resultatet ganske enkelt uimodståeligt.
I denne 2021 årgang er der ekstra grund til at kippe med flaget – Axel Pauly er netop blevet optaget i den eksklusive klub, Bernkastel-Ring, der siden 1899 har stået for den ypperste kvalitet fra de stejle Mosel-skråninger. Endnu et bevis på, at Axel Paulys har etableret sig som en del af eliten i Tysklands mest populære Riesling-region.
Smagenote
I glasset stråler Steinerd med en knitrende frisk citrongul farve, der glimter med ungdommelige grønne reflekser. I næsen vælter det op med den lifligste duft af forårsblomster, gule mirabeller, stødte æbler, mango og ananas, der suppleres af magisk Mosel-mineralitet. I munden starter Steinerd med en lille sødme og slutter tørt, mineralsk og perfekt mundrensende. Sådan smager rigtig Mosel Riesling! Grønne æbler, lime, abrikos og mango i rislende rent samspil med salt og våde skifersten...Mein Gott! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Axel Pauly Riesling Steinerd Mosel
94/100 Robert Parker (årg. 2019)
”From 60- to 70-year-old vines on the partly reddish colored slate soils of the Bernkastel-Kueser Kardinalsberg (with the origin indicated in thin letters only on the back label), the 2019 Riesling Steinerd is intense and precise on the pure nose that reveals a classic, fine and frisky slate aroma intertwined with mirabelle aromas. Full-bodied, intense and salty on the palate, this is a rich yet fine, crystalline and elegant Kardinalsberg that develops a long, crystalline, salty and complex finish. Excellent and worth proudly carrying the vineyard name on the front label.”
94/100 James Suckling (årg. 2019)
“The wonderful white-peach and super-ripe apple nose sweeps you away. Then, a staggeringly fresh but already totally harmonious, dry palate that’s seriously concentrated. Such a vibrant, long finish that somehow bridges the gap between exotic fruit and mountain stream.”
93-94/100 Houlberg (årg. 2019)
"5,5 Thumbs Up: Meget våd duft ... landlig og helt animalsk med gæret dej, nødder, Nutella, fersken, tørrede abrikoser, bananer, cool lemon og samtidig blomster, svagt lidt honning, melon ... og så er der ellers hældt en lille pose med salte mineraler med i handlen. Vinen har sådan en pikeret sødsyrlig og kældermulle aroma, som gør den ret interessant. I munden er der klart en smule sødme, men den holdes i seletøjet af en god - om end rund - syre. Der er citroner, lemon, søde æbler og en masse eksotiske frugter, men alt er utrolig koncentreret og samtidig med god balance. Selvom det egentlig er en kølig vin, så kommer der også en lille krydret varme gennem hele smagsspekteret. Det er skutte helt ringe, for nu at sige det på jysk. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 299,95 kr., mens prisen er 259,95 kr. ved køb af 6 flasker."
92/100 Vinbladet (årg. 2019)
"Elegant blomsteragtig duft med fersken, kvæde, citrus, fin mineralsk tone. Fyldig smag, pikant let sødmefuld med frisk eftersmag, ren med markeret syre."
91/100 Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2019)
"Ekspressiv næse, hvor man finder masser af grønne æbler, ananaskirsebær, citrus, lidt flintesten, skifer og saltlakrids. Dejlig blød og cremet i munden med den klassiske og let blomstrede Mosel-fylde, der spændes op af en legesyg frugtsyre i eftersmagen. Læg dertil en lille saltet mineralitet. Feinherb betyder halvtør, og selvfølgelig har vi en lille smule restsødme inde bag frugten, men i min mund er den i den absolut tørre ende. Fremragende til sushi. Anbefalet."
Nyd den solo – eller til delikate forretter med fisk og skaldyr samt sushi, krydrede asiatiske serveringer, salater og aromatiske oste. Server ved 6-10°C.
Steinerd 2021 er fremstillet på 100% Riesling, som Axel Pauly håndselekterer fra familiens 60 til 70 år gamle vinstokke på topmarken Bernkastel-Kueser Kardinalsberg. Terroiret med grå og rød skifer, samt op til 33 procents hældning direkte mod syd, er kendt for sine kraftige og koncentrerede hvidvine.
Vinen koldmacererer først op til 10 timer, inden spontangæring på ståltank med vinmarkens naturligt forekommende gærstammer. Efter endt gæring modner vinen op til 10 måneder på gærresterne, som føjer cremet tekstur og mineralsk finesse til den færdige vin. Steinerd 2021 er skabt i klassisk halvtør Feinherb-stil med 23,2 gram restsukker pr. liter. (Syre: 7,7 gram pr. liter).
Om Weingut Axel Pauly
“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile”
– Robert Parker
“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning."
– Stuart Piggot
Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…
Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.
Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.
Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.
Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!
Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...
Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.
Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.
Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.
Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd. Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.
I kælderen lader Axel den kølige druemost trække aromaer fra drueskallerne inden gæringen, der foregår på ståltank med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer. Senere tilsætter Axel kulturgær for at afslutte gæringsprocessen på kontrolleret vis. Vinen modner i 8-10 måneder på gærresterne, som føjer en cremet tekstur og mineralsk kompleksitet til de færdige vine...
“I want to make puristic, mineral wines, that encourage you to drink them.”
– Axel Pauly