Ashton Hills Estate Pinot Noir 2018
Ashton Hills Estate Pinot Noir 2018
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95 points. This is elegant and very long…” – James Halliday
“93 points. A hit of the vintage… Balanced and satisfying” - James Suckling
“17,5 points. Succulent and juicy… great Pinot Noir” – Jancis Robinson
Wauw! Ashton Hills er ”on fire” i årgang 2018…
Husets Estate Pinot Noir er en legendarisk terroirvin fra 3 hektar i Adelaide Hills - tætpakket med guddommelig parfumeret frugt, bourgognelignende mineralitet og udsøgte krydderier fra 12 måneder på nye og brugte franske fade.
Og fremfor alt det magiske, bourgogneinspirerede touch fra gamle Stephen George, der heldigvis stadig er dybt involveret i produktionen.
Stilen rammer lige i smørhullet mellem sexet rød bourgogne og californisk power-pinot. Prøv den mens du har chancen... vi er tildelt sølle 100 flasker!
Smagenote
Lys kirsebærrød med herlig guddommelig parfumeret duft af viol, hindbær, jordbær og kirsebær, der følges komplekst på vej af burgundisk skovbund, rusten jord, anis, cedertræ, fine urter samt eksotiske fadkrydderier. I munden silkeblød med smukt nuanceret bærfrugt og udsøgt fadkrydderi i komplet harmoni. Afslutningen er lang, mineralsk og nærmest euforiserende kompleks. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Ashton Hills Estate Pinot Noir 2018
95/100 James Halliday
"50% Martini clones, 20% each D5V12 and 777 and 10% MV6, fermented with 30% whole bunches and matured in 1-3yo French oak for 10 months. The similarities to the Reserve are greater than the differences. This is elegant and very long, the oak absorbed, the whole bunch adding a savoury twist. Red fruits lead, purity follows."
93/100 James Suckling
“This is a hit of the vintage, delivering an impression of freshness with great depth and drive. The nose has an assertive array of fresh red cherries and berries with lightly webbed spice and a blueberry note. The palate has abundant fleshy, sweet and rich red-fruit flavors with length and weight at the finish. Balanced and satisfying pinot.”
93/100 Huon Hooke
“Bright, medium to deep red/purple colour. Attractive toasty, smoky oak touches; complex spicy fruit as well as red and darker fruit notes. It's quite rich and fleshy in the mouth, with good concentration and very long-lasting flavour. The tannins are very fine and soft.”
17,5/20 Jancis Robinson
”Just as earthy as their non-Estate bottling, but with added stemminess that gives the nose extra dimension and complexity. Then, the palate is succulent and juicy, although the structure is weighed down by the high alcohol. Regardless, the typicality of great Pinot Noir still shines through.”
Nyd den til andebryst, grillede fisk og skaldyr, barbeque-marineret fjerkræ og gris, charcuteri, svampe samt lette asiatiske retter. Servér ved 14-17°C.
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir fra Ashtons Hills egne 3 hektar i Adelaide Hills. Nærmere bestemt fra de 4 Pinot Noir-kloner "Martini" (50%), "D5V12" (20%), 777 (20%) samt "MV6" (10%).
Druerne afstilkes kun delvist, da inklusionen af hele klaser fremhæver vinens aromatiske og strukturelle kompleksitet. Mosten spontangærer, hvorefter vinen modner med 12 mdrs. gærkontakt på nye og brugte franske egetræsfade. Der tilsættes kun svovl i forbindelse med aftapningen.
“The most distinguished site in South Australia for Pinot Noir; Stephen’s unremitting attention to detail has made Ashton Hills the one Grand Cru of the state.” – James Halliday
Ashton Hills blev grundlagt i 1982 af den Bourgogne-glade winemaker Stephen George, som forelskede sig i 3 kølige hektar - 570 meter oppe i Piccadilly Valley, Adelaide Hills.
Gennem 30 års grundige eksperimenter med mere end 25 forskellige kloner af Pinot Noir har Stephen fundet frem til de 5, der danner basis for South Australias fineste Pinot Noir.
Vinfremstillingen har i alle årene været så ”old school”, at den i dag er hyper-moderne! Ingen kunstvanding. Mosten spontangærer med en varierende procentdel hele drueklaser. Der tilsættes minimalt svovl, og modnes med gærkontakt. Anvendelsen af nye egetræsfade er yderst forsigtig (forbeholdt Estate- og Reserve-vine).
Stephen George har stadig sit hjem og virke på Ashton Hills, som dog i dag ejes af Wirra Wirra fra McLaren Vale. Stephen laver derfor nu Ashton Hills-vinene i tæt samarbejde med Wirra Wirra-winemaker Paul Smith, der har en fortid hos bl.a. Petaluma og Grosset.
Wirra Wirra har kun ét erklæret mål med sin investering i Ashton Hills: ”Don’t mess it up!”