Zeni Soave Classico DOC 2020
Zeni Soave Classico DOC 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Mineralske Soave... det mest oversete vindistrikt i verden? Særligt fra de vulkanske bakker nær Monforte d'Alpone lever vinene op til prædikater som Italiens Chablis!
Prøv Zenis liflige, dugfriske og rislende mineralske udgave som alternativ til Sauvignon Blanc, Chablis og anden frisk Chardonnay....
Smagenote
Klar citrusgul i glasset med friske grønne nuancer... Frisk næse med delikate aromaer af forårsblomster, grapefrugt, pære og melon, samt hits af mandler og friske krydderurter. I munden let og læskende med blød frugt og sprød friskhed i perfekt balance. Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Anbefales til hygge, appetizers, fisk og skaldyr, salater og cremede oste. Nyd vinen ved 8-10°C.
Zeni Soave Classico er fremstillet på 90% Garganega og 10% Trebbiano fra Soaves vulkanske bakkelandskab. Håndhøstede druer presses skånsomt, inden temperaturstyret gæring på ståltank.
Zeni-familien har fremstillet vin i fire generationer, siden 1870. Firmaet drives i dag af de tre søskende Fausto, Elena og Frederica. Zeni er et navn, der fremkalder respekt og rosende omtale overalt. Fra friske hverdagsvine til ambitiøs Amarone og forførende Recioto – Zeni garanterer topkvalitet over hele linjen!
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.