Zeni Chiaretto In Anfora Bardolino Classico “FEF Collection” 2021
Zeni Chiaretto In Anfora Bardolino Classico “FEF Collection” 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 points. Almost creamy on entry…” – Falstaff
”17,5 points. This has fine-wine complexity and depth” – Jancis Robinson
TOP15 rosévin i verden ud af mere end 400 anmeldte i årgang 2021 hos kræsne Jancis Robinson (!)
In Anfora er en del af Zenis prestigiøse ”FEF Collection”. Både Jancis og Falstaff falder pladask for roséens ekstra silkefine, cremede tekstur, og det er bestemt ikke uden grund...
Familien Zeni høster de bedste druer fra nogle af Bardolinos bedste skråninger ved Gardasøen. I kælderen spontangærer roséen med terroirets egen gær fulgt af et helt års modning på leramforaer, hvori de fritflydende fine gærrester beriger vinen med ekstra fedme, finesse og smagsdybde... ligesom i de store vine fra Champagne og Chablis.
In Anfora løb med hele to priser ved verdens mest prestigefyldte rosékonkurrence, Pink Rosé Festival i Cannes. Siden er toprating på toprating tildelt Zenis absolutte roséflagskib, som fastholder topniveauet i dugfriske 2021 med markedets nok mest spændende og seriøse italienske rosé!
Provence rosé behøver ikke skamme sig - men her får den altså bøllebank!
Smagenote
Ved ophældningen smuk orangerød som en solnedgang! Allerede i næsen utroligt spændende med forrygende mineralitet der blander sig med blidt svævende rosenblade, mandarinskal, hyldeblomst, saftige nekatriner, rabarber og nyplukkede skovjordbær.... I munden blød som smør og imponerende kompleks! Her er fuld smæk på frugten og mineraliteten, der finder sammen i en veloplagt pardans med sans for de fine deltajer... Lang, smooth og mundrensende finish... Uden tvivl en af Italiens største rosévine! Drik nu, eller gem 5-6 år fra høståret.
Anmeldelser af Zeni Chiaretto In Anfora Bardolino Classico “FEF Collection” 2021
92/100 Falstaff
“Bright copper red with onion reflections. Inviting on the nose of white peach, linden blossom, honey and orange peel. Almost creamy on entry, with a pleasant freshness and good pressure until the lingering finish.”
17,5 / 20 Jancis Robinson
“Rich, fulsome and beautifully textured – like crumpled, rumpled, crushed silk. A broad swathe of ripe strawberry and redcurrant fans out, fills every space, buzzing with fine electric current and cherry sherbet, leaving fingerprints and kiss prints of cranberry jelly in unexpected places. Kumquat-sweet acidity. Fresh thyme, lavender corollas bring lift and fragrance, and then a subtle note of linseed toward the end, deepening the timbre. Very different from most of its peers, and not just because it's a year older. This has fine-wine complexity and depth. Full bottle 1,310 g. Mostly Corvina and Rondinella with a tiny amount of other red varieties. Spontaneous fermentation and ageing in terracotta anfora. “
Nyd den solo – eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, fjerkræ, lette pastaretter og cremede oste. Servér ved 10-12°C
I Anfora 2021 er fremstillet på 70% Corvina og 30% Rondinella fra Bardolinos kuperede Classico-marker ved Gardasøens østbred. Druerne håndplukkes ved optimal modenhed, hvorefter drueskallerne udblødes 24 timer i mosten ved lav temperatur. Skånsom presning af druerne samt kølig gæring bevarer rosévinens friske, delikate frugtaromaer. Efter gæringen omstikkes vinen samt de fine gærrester til ler-amforaer, hvor roséen udvikler nye lag af kompleksitet over et helt år. Modningen slutter med endnu et år i kælderen på flaske, før Zenis mest elegante rosé kan nydes af vinelskere verden over.
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.