Zeni Bardolino Classico 2020
Zeni Bardolino Classico 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Mums! Så skruer Zeni da ellers HELT op for rødvinscharmen...
En purung, frisk og herligt læskende rødvin fra danskerfavoritten Zeni – Gardasøens nok bedste og mest kendte vinhus.
Præcis som Zenis store 97 point-Amaroner er vinen lavet på et klassisk Valpolicella-blend, som Bardolino Classico 2020 dog her viser fra en langt mere saftig og tørstslukkende side...
Tag ikke fejl af kvaliteten. Her smager du tydeligt, at druerne høstes fra den bedste og mest historiske Classico-zone i Bardolino. Et populært og alsidigt valg til hverdag, hygge, pasta, pizza og fest.
Smagenote
Direkte fra flasken skvulper Zenis Bardolino lystigt i glasset med sine unge, kirsebær-violette kulør.. Næsen følger friskt og indbydende op med duft af røde blomster, hindbær og kirsebær, der gemmer på fine nuancer af urter og lakrids. Vinen lægger sig blød og venlig på tungen, mens spandevis af saftige røde bær breder uimodståelig frugtcharme ud i hele mundhulen. Appetitvækkende, let krydret finish. En herlig rødvin fra Kongerne af Gardasøen, Zeni! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Nyd den til hygge, fjerkræ, lyst kød, pasta, pizza, italienske specialiteter og cremede oste. Servér ved 14-16°C
Zeni Bardolino Classico fremstillet på 50% Corvina, 40% Rondinella og 10% Molinara fra Bardolino Classico-bakkerne ved Gardasøens østbred. Håndhøstede druer presses skånsomt, inden temperaturstyret gæring på ståltank. Fremstillet med kort macerationstid for en herlig frugtig og ekstra drikkevenlig rødvinsstil.
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.