Xavier Muscat de Beaumes de Venise 2020
Xavier Muscat de Beaumes de Venise 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
En af Rhônedalens største søde vine!
Robert Parker og Jeb Dunnuck har før kastet flotte anmeldelser efter denne sjældne og stærkt efterspurgte Muscat de Beaumes de Venise, der stort set altid er udsolgt.
Nu har vi skaffet et parti i den flotte årgang 2020, hvor 100-point-stjernen Xavier har skabt sin måske største søde vin hidtil!
Det vælter simpelthen frem med florale og frugtlækre noter, der viser den populære Muscat-drue fra sin mest uimodståeligt lækre side. Kvaliteten og koncentrationen er ekstraordinær.
Xaviers søde Muscat er ikke kun perfekt til frugtdesserter, meditation og oste, men egner sig også fortræffeligt til krydrede asiatiske retter. Et must!
Smagenote
Nyskænket præsenterer vinen sig elegant i glasset… Allerede i næsen enormt dragende med supereksotisk duft af rosenvand, orangeblomst, ferskenmarmelade, mango, druesaft, mandariner, abrikos og ananas... I munden lækker smooth og cremet med en intens og enormt finesserig frugtsmag, som du aldrig bliver færdig med at gå på opdagelse i… Sødmen strækker til stort set alle desserter, men vinens iboende mineralske friskhed gør den samtidig lækker som aperitif og særdeles spændende i det salte køkken! Fremragende, som altid fra Xavier. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Muscat de Beaumes de Venise
93/100 Jeb Dunnuck (2018)
“We finished the tasting with a terrific sweet wine from the Beaumes de Venise appellation. The 2018 Muscat Beaumes De Venise is a winner, offering lots of exotic, tropical notes, peach, and spice characteristics. Medium to full-bodied, lightly and elegant on the palate, it packs plenty of sweetness yet is balanced, light on its feet, and just a joy to drink. These wines don’t get the recognition they deserve in the US, so if you get a chance to try one, don’t miss it.”
93/100 Robert Parker (2015)
“The 2015 Muscat de Beaumes de Venise offers a stunning nose of white peach, honeysuckle, sugar water and apricot. Full-bodied, rich, unctuous and decadent, with a big mid-palate and nicely balanced sweetness, drink it over the coming couple of years."
Nyd den afkølet som en sød aperitif eller til foie gras, blåskimmelost, karakterfulde oste, frugtdesserter og asiatiske retter. Server ved 6-10°C
Vinen er fremstillet på 100% Muscat Blanc à Petits Grains, som Xavier selekterer fra to unikke terroirtyper; 80% fra ler over kalksten, mens de resterende druer plukkes på præcis den type særligt næringsfattige sandjord, som Muscat elsker! Den delikate druesaft frigives ved en direkte og skånsom pneumatisk presning, hvorefter mosten gærer køligt og frugtbevarende. Gæringen standses ved tilsætning af et druedestillat, der giver en færdig sød vin med 15% alkohol og 110 gram restsukker pr. liter (dessertvinssød)
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.