Xavier Cotes du Rhone 100% 2019
Xavier Cotes du Rhone 100% 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”91 point. Xavier laver skøn vin fra Rhone... Flot vin til prisen" - Mad & Monopolet
"91 point. En vin med mange nuancer og mange lag..." - WineWherever
"90 points. Full-bodied, concentrated” – Robert Parker
"90 point. Smager allerede nu dejligt... God til prisen" - Vinhulen
Outstanding vintage…2019 er Sydrhônes bedste årgang i årevis!
Xavier blæser til offensiv med en vanvittig flot luksus-Côtes du Rhône, der i superårgangen 2019 er opgraderet med ekstra power, frugtfylde og hele 15% alkohol.
Den fyldige, peberkrydrede rødvin er simpelthen ”loaded” med blød og koncentreret Rhône-frugt, så det er uendeligt svært ikke at tænke de 3 magiske ord: Chateauneuf du Pape.
Glæd dig til en ny saftig Rhône-oplevelse i særklasse til prisen!
Smagenote
Nyskænket præsenterer 100% 2019 sig fed og mørk kirsebærrød… Næsen er dyb, solmoden og heftigt krydret som en Chateaneuf… skovjordbær, fuldmodne brombær, sort peber, garriguekrydderi, engelsk lakrids, skovbund og rosmarin…. I munden fed, fyldig og flot koncentreret med lækre strejf af blommer, svesker, solbær, mineralitet, skovbund og tobak. Lang peberkrydret finish med afstemte, silkefine tanniner. Lækker! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Cotes du Rhone 100%
91/100 Mad & Monopolet
"Xavier laver skøn vin fra Rhone og har vitterligt noget fra alle hylder. Fælles for vinene er dog, at de alle har et stabilt niveau hvor pris og kvalitet går hånd i hånd. Denne her kvitterer Parker for med 90 point, hvilket er flot i forhold til prisen. I næsen har den duft af modne mørke bær, friskkværnet peber, lakrids og vanilje. Stilen er til den let kølige side, hvor tanniner og syre er i front, som kombineres med en god frugtsødme. Flot vin til prisen. 1 stk 159,95 – TILBUD v 6 fl. 89,95"
91/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"100% repræsenterer et kæmpe kollektiv af appellationer og druesorter fra hele den store Rhone-region. Ikke overraskende er det en vin med mange nuancer og mange lag, som er pakket ind i varm frugt, fylde og urter. 1 stk 159,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 89,95"
90/100 Robert Parker
”Vignon's 2019 Cotes du Rhone 100% is named not for being monovarietal—it's anything but—but for including parcels from virtually all of the appellations in the Southern Rhône. A blend of 40% Grenache, 25% Mourvèdre, 15% Syrah and the rest several other varieties and a bit of reserve wine from previous vintages, it offers a bouquet that combines garrigue with blackberries and adds subtle hints of dark chocolate and licorice. Full-bodied, concentrated and supple, it should be enjoyed over the next several years.”
90/100 Vinhulen
”Rubinrød. Meget krydret duft suppleret med røde bær og specielt jordbær. Smagen er blød og rund med jordbær og røde bær med krydderi, fast frugtsyre med godt bid og en frisk nerve i smagen. Endnu ung og vil udvikle sig over de næste 1-2 år, men smager allerede nu dejligt. Let tannin i finalen. God til prisen. Forhandler: Supervin Pris: 89,95 kr v/6 fl.”
Nyd den til saftige bøffer, lam, vildtkød, charcuteri og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Xavier 100 % 2019 er fremstillet på et blend af 40% Grenache, 25% Mourvedre og 15% Syrah, som er perfekt tilsmagt 7% Cinsault, 7% Marselan og 6% Terret Noir. 10% Reserve-vin fra tidligere årgange beriger denne 2019’er med silkebløde tanniner og moden kompleksitet. Druerne, som Xavier selekterer efter deres indhold af salte mineraler, kommer fra hele 156 parceller fordelt over hele Rhône, heraf vinnavnet 100%. 40% af vinen tilføjes krydret smagsdybde og struktur på franske egetræsfade fra Allier, mens de resterende 60% modner frugtbevarende på betontank.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.