Xavier Cotes du Rhone 100% 2017
Xavier Cotes du Rhone 100% 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
100% fremskridt. Xavier blæser til offensiv med en vanvittig flot luksus-Cotes du Rhône, der i årgang 2017 får Rhône-eksperterne til at diske op med de højeste ratings hidtil.
Den fyldige, peberkrydrede rødvin er ”loaded” med blød og koncentreret Rhône-frugt, så det er uendeligt svært ikke at tænke de 3 magiske ord: Chateauneuf du Pape.
Glæd dig til en ny saftig Rhône-oplevelse i særklasse til prisen!
Smagenote
Mørk kirsebærrød i glasset. Dyb, solmoden næse, der nærmest skriger Chateaneuf… jordbær, fuldmodne brombær, peber, garrigue, skovbund og engelsk lakrids. Smagen er fyldig og flot koncentreret med strejf af solbær, mineralitet, skovbund og tobak. Lang peberkrydret finish. Lækker! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Cotes du Rhone 100% 2017
90-93/100 Jeb Dunnuck
“More graphite, new saddle leather, blackberries, and cassis emerge from the 2017 Côtes du Rhône Cuvée 100%. It’s concentrated, medium to full-bodied, and beautifully textured. This cuvée is a Grenache-dominated blend (there are small amounts of Syrah and Mourvèdre) raised all in concrete.”
90-92/100 Robert Parker
“Rich, velvety and long, the 2017 Cotes du Rhone 100% looks like another winning example of this cuvée. It's full-bodied, bursting with grape, boysenberry and blueberry fruit, yet it remains fresh and mouthwatering on the finish.”
90/100 Vinhulen
"Rubinrød. Dejligt indledende duftindtryk med frugtens modensødme efterfulgt af røde bær og hindbær med masser af krydderi og et touch af lakrids i spids. Smagen er blød og næsten fed med mørke bær, krydderi og perfekt frugtsyre med rette bid og lette bittertoner. Drikker fantastisk nu men vil vinde ved yderligere et år i kælderen. Slutter med lette tanniner i tæt, frugtet og intens smag. Et godt glas til prisen 115,00"
90/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Kraftfuld og frugtdomineret vin med alle Rhone-dalens elementer i fuld udblæsning. Fuld krop, søde og modne mørke bær, herbes de provence, bløde og saftige taninner og god portion syre, der holder godt sammen på hele molevitten."
Nyd den til saftige bøffer, lam, vildtkød, charcuteri og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et blend af 50% Grenache, 12% Mourvedre og 15% Syrah, som er perfekt tilsmagt 10% Cinsault, 5% Marselan, 5% Caladoc og 3% Couston. 40% af vinen tilføjes krydret smagsdybde og struktur på franske egetræsfade fra Allier, mens de resterende 60% modner frugtbevarende på betontank.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.