Xavier Châteauneuf du Pape 2017
Xavier Châteauneuf du Pape 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“94 point. Stor vin der vil udvikle is positivt over de næste par år." - WineWherever
"92-94 points. I loved the 2017 Châteauneuf-du-Pape Xavier” – Jeb Dunnuck
"93 points. Elegant and sensual" - Livets Goda, World's Best Wine Magazine
“91-93 points. Looks to be the best example to date” - Robert Parker
Er du vimmer for en flot vin... 100 point-magikeren Xaviers mest populære Châteauneuf du Pape trodser enhver prislogik! Med ratings som konkurrenternes topvine – og med den nye årgang 2017 som et historisk højdepunkt...
Châteauneuf-du-Pape er cremen af sydfransk rødvin, og Xavier regnes blandt distriktets allerbedste vinmagere. Som ønologisk konsulent for mere end hver anden producent i Châteauneuf-du-Pape får Xavier fingrene i druer og vin i absolut topkvalitet.
Med den nye årgang 2017 er der dømt 24-karats-Rhône-røverkøb, men pas på.. 2016 blev udsolgt på få dage!
Smagenote
Vinen sejler fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset, mens næsen bombarderer dig med violer, knuste blomster, hindbær, kirsebær og brombær.. Snart følger komplekse ”garrigue-urter”, våd skovbund, lakrids, peber og strejf af fadkrydderi. I munden smooth og kraftfuld med drøn på den lækre Rhône-frugt, som hænger flot ved i eftersmagen. Saftig. Velkrydret. Fløjlsblød. Og allerede pakket til bristepunktet med smittende drikkeglæde! Et fantastisk Châteauneuf-køb! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Anmeldelser af Xavier Chateauneuf-du-Pape 2017
94/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Parfumeret duft med sure røde bær, blomster, appelsinskal, og kardemomme. I munden er den rank med kraftfuld struktur, høj og energisk syre og en lang og kompleks eftersmag med en saltet mineralitet. Den balancer de modne elementer med et køligt udtryk, som virkelig gør sig godt. Stor vin der vil udvikle is positivt over de næste par år."
92-94/100 Jeb Dunnuck
“I loved the 2017 Châteauneuf-du-Pape Xavier, a ripe, sexy, full-bodied barrel sample that holds on to a wonderful sense of purity and elegance. Offering lots of blackberries, cassis, ground pepper, and graphite notes as well as a terrific floral character, it’s already a joy to drink but will evolve nicely on its balance.”
93/100 Livets Goda - World's Best Wine Magazine
"Elegant and sensual vintage of the wine with compliant tannins in the red-ripened grenache and darker mourvedre and the acidity that carries with it healthy hints of cherries, blackberries and plums. The mineral "Xavier salt" balances quietly and nicely maritime in the sweetness of the fruit which has a delicious licorice puff. As always, the mineral bass plays a big role in Xavier's wines, and here it is an extremely melodic one with velvet in the stone-driven drive. There is intensity but here we have nice air holes that keep the wine transparent in concentration. A vintage to enjoy young."
91-93/100 Robert Parker
”Vignon's 2017 Chateauneuf du Pape looks to be the best example he's put together to date of this cuvée. Full-bodied and supple, it comes at you with layers of fruit, ranging from stone fruit and raspberries through to blueberries and cola.
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce, og barbeque. Server ved 16-18°C.
Vinen er fremstilet på et fyldigt blend of 65% Grenache, 20% Mourvèdre og 15% Syrah, som høstes fra 78 udvalgte parceller i det nordlige Châteauneuf du Pape. Druerne vinificeres enkeltvis ved en kølig, langsom og frugtbevarende gæring. Vinen omstikkes herefter til 12 måneders afsluttende lagring på 1, 2 og 3 år gamle barriquefade.
Om Xavier
Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.