Tenuta Bosco Etna Rosso Piano dei Daini 2017
Tenuta Bosco Etna Rosso Piano dei Daini 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94 point. Får mig til at tænke på Bourgogne." - Vin-Top-10.dk
"93-94 point. Smagen er vildt lækker...Etna rocks!" - Houlberg Vinblog
"93 points. Refined, very sophisticated" - James Suckling
"DENNE UGES BEDSTE VIN" (sept. 2020) - Ekstra Bladet
Etna er det nye sort. Og det nye bourgognerødt. Vulkanen med de hyperelegante rødvine er blevet et rent slaraffenland for value-hungrende fans af stor Pinot Noir.
Tenuta Boscas mesterlige vin fra enkeltmarken Piano dei Daini er velsignet med et magisk touch fra 100 point winemakeren Carlo Ferrini. Råmaterialet holder også verdensklasse. Nerello Mascalese-druerne selekteres fra vinstokke på vulkanens kølige nordside ved Solicchiatta, der er et berømt hotspot på Etnas Route de Grands Crus.
Indrømmet. Vi volddrikker denne lækre bourgognedræber med samme slubrende velbehag som Suckling og Parker.
Smagenote
Klassisk elegant bourgognefarve. Forrygende næse hvor brændt jord og knust lavasten giver unik mineralsk karakter til liflige rosenblade, jordbær, kirsebær, mynte, orangeskal og lakrids. Fra fadet anes ristede kaffebønner og vanilje. I munden silkefin og saftig med blidt krydret rød bærfrugt, der i eftersmagen klinger af med et venligt tanninbid, mineralsk salt og støvet jord. Bourgogne og Barolo savet midt over til prisen.. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Tenuta Bosco Etna Rosso Piano dei Daini 2017
94/100 Anders Grøndahl, Vin-Top-10.dk
"Fra 700 meters højde på vulkanen kommer denne interessante rødvin, skabt på Nerello Mascalese. Dens elegance og subtile velsmag, og også dens aroma, får mig til at tænke på Bourgogne. Men der er et lille ekstra pift af krydderi og terroir (lava) her. Høj score, fordi den er så original i hele sit udtryk."
93-94/100 Houlberg
"5 1/2 Thumbs Up. Næsen er ikke helt så animalsk og vild, men har også en smuk og indbydende lethed. Der kommer også et lille snert af noget, som er bondsk og kan minde om Beaujolais med pæn saftighed, kirsebær, jordbær, tranebær, blæk, røg, læder og lakrids. Fra start mærker man allerede i næsen, at vinen har været lagret på eg, for den bliver en snert tungere med nogle dybere aromaer samt aftryk fra fadene med kanel, kaffe og igen nogle lidt mellemøstlige krydderier. Smagen er vildt lækker … meget tør. Der er pænt med syre og tanniner, men man hæfter sig først og fremmest ved, at frugten er meget frisk, syrerig og så alligevel saftig. Der er hindbær, kirsebær, boysenbær, skovbund, røg og virkelig elegant. Den har helt sikkert nogle karaktertræk fra både Beaujolais og Bourgogne, selvom den har flere krydrede noter, salte mineraler og en kæk lille balsamisk sødme i eftersmagen. Og nu er jeg fortsat opstemt … Etna rocks!"
93/100 James Suckling
“Beautiful purity of fruit here as citrus is joined by bright rose petals and fresh rosemary. Tightly knit tannins trumpet mineral, tangy flavors of orange blossom, pumice and concrete. Refined, very sophisticated and rather long on the finish.”
93/100 WinesCritic.com
"The broken stem opens the main scene and binds in an excellent way to the hints of currant, raspberry and pink grapefruit. The hues of cedar and rosemary in the background amplify its complexity. Medium-full body, rigid tannins at the moment with good grip and a medium persistence finish."
92/100 Robert Parker
“… a direct aromatic presentation with delicate tones of forest berry, smoke, wild licorice and aniseed. With so much activity, you don't notice an alcohol level measuring a rather brawny 14.5%. There is a wild side here that recalls the wild fennel and garlic plants that grow at high altitudes. I am immediately transported to the surreal Etna landscape: black lava !ows and wild herbs that grow with vigor right through the volcanic rock. “
91/100 Ekstra Bladet
"Denne Uges Bedste Vin. Lys med røde bær i duften. Elegant i udtrykket med lette skovbær, tørrede krydderier og let toastpræg. De tørre tanniner fornemmes men velintegreret. Pæn krydret afslutning."
Nyd den til lette pastaretter, grillet laks, kylling, andebryst, svamperiotto og karakterfulde oste. Servér ved 15-17°C
Vinen er lavet på Etnas stjernedrue Nerello Mascalese, der boostes med ekstra kolorit og parfume fra 10% af blandingsdruen Nerello Cappuccio. Druerne høstes fra den vulkansk sandede enkeltmark Piano dei Daini, som er et køligt terroir 700 meter oppe på nordsiden af vulkanen Etna. Ægteparret Sofia and Concetto Bosco lader i samråd med stjerne-winemakeren Carlo Ferrini rødvinen modne i 10 måneder på 700 liters franske egetræsfade. Før endelig frigivelse til salg afrundes Piano dei Daini 3 mdr. på tank og et halvt år på flaske. Produktion: ca. 20.000 flasker.
Tenuta Bosco er et nyt og spændende navn på Etnas eksplosivt udviklende vinscene. Vinhuset er ideelt beliggende på Etnas nordside mellem voksestederne Solicchiata og Passopisciaro, der grundet sine unikt mineralske og elegante rødvine har opnået uofficiel status af Grand Cru. Ægteparret Sofia og Concetto Bosco, der forelskede sig i stedet i 2010, råder med sine enkeltmarker Piano dei Daini og Vigna Vico over helt op til 150 år gamle vinstokke. I markarbejdet har man allieret sig med den lokale agronom Salvo Giuffrida, mens verdensberømte Carlo Ferrini konsulterer i vineriet.