Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Meursault Terroir de Meursault 2022
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Meursault Terroir de Meursault 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Perfect Meursault”
“Very refined, so delicious”
“Lovely buttery and smooth”
“Fantastique !!”
Vivino-brugernes lovprisninger efterlader ingen tvivl om topkvaliteten i Stéphane Brocards storladne Meursault…
Vi har ventet fire lange år på igen at kunne tilbyde Meursault fra den anerkendte burgundiske mikronegociant, der er søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis.
Men pas på… Sidst solgte vi op mod 1000 flasker på en enkelt aftenkampagne. Denne gang er vi tildelt sølle 114 flasker, og årgangen er den ekstremt hypede og ekstra eftertragtede 2022…
”Vintage quality: Excellent | 2022 Burgundy” – Wine-Searcher
“95 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart (Côte de Beaune, white)
De hurtige kan fylde glasset med Stéphanes mesterlige Meursault fra 50 år gamle vinstokke på ideelt syd- og østvendte parceller nær hjertet af Meursault. Topfrugten perfektioneres med smørnoter, hasselnødder og vaniljekrydderi fra 12 måneders modning på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20 % helt nye.
Meursault i denne kaliber koster normalt en formue, men Stéphane er og bliver den uofficielle bourgognemester i value-for-money. Eller sagt med Vivinos blåstempling... “Højeste kvalitet for pengene af Côte de Beaune hvidvin”.
Smagenote
Nyskænket står Meursaulten smuk gylden med et ungt grønligt skær… Fra glasset stiger storladne aromaer af ristede hasselnødder, smør, vaniljekrydderi, ristet toast og våde kalksten, der smyger sig om topårets saftige frugtnoter af æble, pære, saltet citrus, fersken og ananas… Den hvide bourgogne er smygende smørcremet på tungen, hvor Meursaultens rige og generøse smagspower vækkes elegant til live med en friskt viberende nerve af citrusmineralitet. Lang, lækker og komplekst fadkrydret finish der klinger af med flint og mineralske salte… En perfekt Meursault der bekræfter distriktet topstatus i feltet af Bourgognes største hvidvine! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Meursault Terroir de Meursault 2022
4,0 stjerner Vivino (192 bedømmmelser, set over alle årgange, “Højeste kvalitet for pengene af Côte de Beaune hvidvin”, 29-07-24)
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C stil
Terroir de Meursault 2022 er skabt på 100% Chardonnay, der håndhøstes fra i gennemsnit 50 år gamle vinstokke på ideelt syd- og østvendte parceller ca. 260 meter over havet, nær hjertet af Meursault. Efter endt gæring modner vinen i 12 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye. Omrøring med de fine gærrester (batonnage) føjer ekstra fedme og kompleksitet til den færdige Meursault.
Om Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard)
Med sympatiske priser og ratings helt op til 96 point i bl.a. Wine Enthusiast byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som decideret fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.