Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2015
Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Naboen til 100 points-vinen ”Las Beatas”.
Denne Rioja er skabt af ingen ringere end Michel Rolland, verdens mest berømte vinmager, der konsulterer over 100 producenter i verden. Han har aldrig selv sat sit navn på en vinetiket før han i 2010 indgår et samarbejde med Javier Galaretta, Spaniens dygtigste vinentreprenør og terroirspecialist.
De to herrer kan deres kram. De har nemlig udset sig nabovinstokkene til Telmo Rodriguez’ 2000 kroners topvin, ”Las Beatas”, der flere gange har scoret 100 point.
“The photo shows Las Beatas vineyard in the middle, on small terraces and our vineyards above and below it.” – Rolland & Galarreta
Rolland & Galarreta har tilsammen skabt den vildeste Rioja Tempranillo, der i den fremragende 2015-årgang sprænger skalaen for, hvor stor Rioja man kan få i dette prisleje. Modnet i et helt år på 100 % nye egetræsfade som ægte ”Rolland Rioja Cru Classé”. Smygende blød og tæt pakket med sorte kirsebær, fede blommer og fadkrydderier. Dios mío, hvor smager det godt!
Smagenote
Vinen står smukt i glasset med en tæt og dyb kirsebærrød farve. Næsen lover stor Rioja med saftspændte mørke kirsebær, violer, blommer og solbær, der pakkes ind i de lækreste fadkrydrede noter af vanilje, kokos, chokolade og ristede kaffebønner. I munden er vinen koncentreret med masser af solskinsmoden bærfrugt og samtidig læskende frisk. Efter godt 7 år på fad og flaske er tanninerne silkefine, hvilket gør vinen utroligt drikkevenlig. Lang og kompleks eftersmag med lækre bærnuancer, lidt urter, lakrids og kakao. Rekord-lækker Rioja fra verdens største winemaker. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Rolland & Galaretta Rioja 2015
93/100 Guia Peñin
93/100 Drinks Business
92/100 Tim Atkin
92/100 Houlberg
"5 Thumbs Up. Duftmæssigt kan man næsten dufte, at Michael Rolland har været indover, for vinen har dette runde, venlige, godmodige samt fyldige fadpræg, som man også nemt finder i de Bordeaux vine, som han har været fødselshjælper på. Denne har også en snert Bordeaux charme, elegance ... har solbær, mørke kirsebær samt blommer, godt moden og kropsnær, men har så ellers masser af fadnoter som sød lakrids, vanilje, kanel, kaffe, chokolade samt kokos. Hvor smager den godt ... har denne lidt ristede noter masser af fad og så alligevel en frisk, koncentreret og solbæragtig smag suppleret med en smule blåbær, kakao, lidt gran, sort-te bitterhed, chokolade, blide og modne tanniner og lidt frugtsødme. Det smager herregodt og til prisen atter en total no-brainer. 92 point."
92/100 Mad & Monopolet
"Et samarbejde mellem en fransk og en spansk vinmager har skabt “R&G”, som laver utrolig god vin. I næsen er den tæt pakket med noter af blomme, brombær, mørke kirsebær, eg, vanilje og mørk chokolade. I munden er den kraftig og har masser af fylde og krop, som kombineres med fine tanniner og en god syre, som holder det hele i balance. En flot vin."
92/100 Winewherever, Rasmus Christensen
"Blød og rund Rioja, hvor Tempranillo har leveret godt med mørk frugt, varme krydderier, bløde tanniner og smag af bitter mørk chokolade, espresso og middelhavsurter. Fuldmoden og imødekommende, men stadig med et underliggende spansk temperament, der giver en lyst til at lære den endnu bedre at kende."
Nyd den imponerende Rioja til saftigt oksekød, grill-mad, gris, gryderetter, tapas og modne oste. Servér ved 16-18 grader.
Rolland & Galaretta Rioja 2015 bliver produceret på 100 % Tempranillo. Druerne høstes fra forskellige parceller i byerne Labastida og Elvillar, som ligger i appellationen Rioja Alavesa. Flere af parcellerne ligger klos op ad markerne, der leverer druer til Telmo Rodriguez’ 100 points vin ”Las Beatas”. De bedste druer udvælges ved hjælp af det moderne udstyr, ”Vistalys”, der gør det muligt at måle, hvornår druerne har nået deres fulde aromatiske potentiale. I vineriet bliver samtlige druer afstilket inden knusning og koldmaceration, der trækker både smag og farve ud af skallerne. Vinen bliver både gæret og modnet på egetræsfade, hvilket giver vinen en herlig blød tekstur. Til sidst i processen modner vinen i et år på 100 % nye amerikanske egetræsfade.
Om Rolland & Galaretta
Michel Rolland er verdens største og mest indflydelsesrige winemaker. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 huse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux. Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol, og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010 at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galareta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands winemaker skills har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 80 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu længere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Rolland fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burdundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes, og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.