Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2021
Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 point. Endnu en flot vin fra Risky Grapes. Og med 2021 årgangen bliver det ovenikøbet endnu bedre." - WineWherever
"Noget af den bedste value for money hvidvin" - Mad&Monopolet
"Et af de bedste hvidvinskøb i øjeblikket." - Houlberg
- IT IS BACK! Vores med afstand mest populære spanske hvidvin...
Hos os er der ingen tvivl. 2021 er den klart bedste Cuvée #1, vi har smagt. Og det siger ikke så lidt, når vi taler om perfekt hvidvinsvalue fra Østspaniens winemaker nr. 1, Toni Sarrión.
Topanmeldt årgang efter årgang - og altid tæskelækker. Økologisk og veganervenlig. Dejlig som aperitif, lækker til mad. Og se så lige prisen igen…
Er du til frisk, blomsterduftende og frugtblød hvidvin, i stil med Alsace, så tag på smagsrejse til Valencias bagland, hvor vi finder enkeltmarken Conejeros 840 meter over havet... En rislende lækker hvidvin på den læskende østspanske Merseguera-drue, som er perfekt afrundet med bløde fersken- og honningnoter fra 30% Malvasia.
Smagenote
Ved ophældningen klar og sart strågul i glasset... Næsen byder på rendyrket charme og fænger straks med den pureste, ungdommmelige duft af hvide blomster, saftige citrusfrugter, pære, honning og fersken. Delikate hints af saltet mineralitet... I munden blød og cremet som en Pinot Gris fra Alsace… men mere læskende, mere frisk! Flot detaljeret eftersmag, der klinger langsomt af med delikate frugtnuancer, honningstrejf og salt mineralitet. Un vino blanco perfecto! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Anmeldelser af Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2021
92/100 WineWherever
"Endnu en flot vin fra Risky Grapes. Og med 2021 årgangen bliver det ovenikøbet endnu bedre. Denne vin har noget meget tiltalende aromatisk og floralt over sig, som gør den til en glad og humørfyldt oplevelse. Specielt noterne af hyldeblomst, fersken, citrusfrugter og med et lille drys af fennikel i vinen."
91/100 Mad & Monopolet
"Det her er noget af den bedste value for money hvidvin, der findes, og med en skøn sensommer lurende om hjørnet så slår jeg gerne et slag for denne spanske hvidvin. Det gode ved den er, at den har fylde, dybde og mineralitet. I næsen har den citrus, sprøde pærer, fersken og masser af friskhed. I munden er den blød, cremet og har masser af syre, friskhed og mineralitet. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)
90/100 Houlberg
"Sådan … spændende, tæt og rund duft, hvor frugten vel mest er eksotisk med melon, mango, hyldeblomst, banan, bananskræl og pærer, noget sandeltræ og papkasser, noget blødt og kalket, der lige suppleres med lidt blomstersødme … pollen, nogle sødligt duftende blomster – måske sommerfuglebusk – og lidt grønne blade. om sidst overraskes jeg virkelig af, at vinen er fyldigere end forventet. Det er blød, cremet med en lidt blød og vag syre. Så kommer der lidt hvid peber, pærer, saftig melon suppleret med en smule lemon bitterhed. Det giver vinen rygrad og derved også et frisk bid sammen med denne store comfortagtige bløde frugt, så dermed en rigtig fin hvidvin … og prisen for 6 flasker er helt tovlig samt tossegod. 90 point fra vinbloggeren. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 149,95 kr., mens prisen kun – helt loco – er 59,95 kr. ved køb af 6 flasker. Det gør nok vinen til et af de bedste hvidvinskøb i øjeblikket."
.....
Tidligere årgange:
90/100 Robert Parker (årg. 2020)
"The white blend 2020 Atance Cuveé Nº1 was produced with 70% Merseguera and 30% Malvasía (Adriática) from organic, dry-farmed and head-pruned vines in their Casa Segura estate in the village of Venta del Moro at 800 meters in altitude. It's 13.5% alcohol and has a pH of 3.32 with 5.7 grams of acidity. The Malvasía is noticeable here, in the floral notes; it's not a Muscat-like Malvasía, it's subtler, but enough to give aromas and freshness to the wine. It has some balsamic notes and is more floral than fruit-driven. It's balanced and tender, clean and long. 12,560 bottles produced. It was bottled in April 2021."
90/100 Guia Peñin (årg. 2020)
"Color: bright straw, Aroma: ripe fruit, floral, Mouth: tasty, good acidity, fruity aftertaste"
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, cremede pastaretter, lette asiatiske serveringer og milde oste. Server ved 8-10°C
Vinen er fremstillet på 70% Merseguera og 30% Malvasia, som håndhøstes fra fritstående buskvine i mere end 800 meters højde på monopolmarken Conejeros. Hvidvinens terroirpræg fremmes ved spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Vinen er er fremstillet i en frisk og autenstisk gæring og kortvarig modning på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring.
Om Mustiguillo
Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.
Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.