Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2020
Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“92 point. Forførende hvidvin, der helt sikkert vil imponere" - Mad&Monopolet
"Quite amazing for the price.” - Robert Parker
Atance Cuvée No 1 er den perfekte hvidvin fra Østspaniens topvinmager, Toni Sarrión.
Er du til guddommelig frisk, blomsterduftende og frugtvenlig hvidvin, blød og cremet som en Alsace, så pak dine forbehold sammen og tag med på smagsrejse til Valencias bagland, hvor vi finder enkeltmarken Conejeros 840 meter over havet...
Cuvée No 1 introducerer en rislende frisk hvidvin på den østspanske Merseguera-drue, der her er rundet perfekt af med bløde noter af fersken og honning fra 30% Malvasia.
Topanmeldt og tæskelækker. Økologisk og veganervenlig. Dejlig som aperitif, lækker til mad. Og se så lige prisen… Jovist, Atance er den perfekte hvidvin!
Smagenote
Klar og lys strågul farve... Næsen byder på rendyrket charme og fænger straks med den pureste, ungdommmelige duft af hvide blomster, saftige citrusfrugter, pære, honning og fersken. Delikate hints af saltet mineralitet... I munden blød og cremet som en Pinot Gris fra Alsace… men mere læskende, mere frisk! Flot detaljeret eftersmag, der klinger langsomt af med delikate frugtnuancer, honningstrejf og salt mineralitet. Un vino blanco perfecto! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Anmeldelser af Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2020
92/100 Mad & Monopolet
"Er du til “risky grapes” - jeg elsker navnet på denne vin, det er næsten kun Spanien, som laver den slags - okay måske også USA, men ikke desto mindre er det et fedt navn. Vinen er også fed - men bestemt i balance. Den er lavet på Malvasia og Merseguera, som giver en sprød og forførende hvidvin, der helt sikkert vil imponere, når du serverer den. Den er lagret 6 måneder på ståltanke sammen med gærresterne. Vinmageren går ind for økologi og bruger ikke kunstvanding på trods af, at det giver lavere udbytte - hatten af for det! I næsen har den citrus, modne pærer, mango og et hint af vanilje og lakrids. I munden er den cremet, let mineralsk og med en lækker frugtfylde med smag af fersken og hyldeblomst og bag det hele, ligger der en let saltet smag, som gør den perfekt til skaldyr." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 99,95)
90/100 Robert Parker
"The white blend 2020 Atance Cuveé Nº1 was produced with 70% Merseguera and 30% Malvasía (Adriática) from organic, dry-farmed and head-pruned vines in their Casa Segura estate in the village of Venta del Moro at 800 meters in altitude. It's 13.5% alcohol and has a pH of 3.32 with 5.7 grams of acidity. The Malvasía is noticeable here, in the floral notes; it's not a Muscat-like Malvasía, it's subtler, but enough to give aromas and freshness to the wine. It has some balsamic notes and is more floral than fruit-driven. It's balanced and tender, clean and long. 12,560 bottles produced. It was bottled in April 2021."
90/100 Guia Peñin
"Color: bright straw, Aroma: ripe fruit, floral, Mouth: tasty, good acidity, fruity aftertaste"
90/100 Rasmus Christensen, WineWherever
"Sommer på flaske. Den smager af søde og modne ferskner og iskold lemonade med friske hyldebærblomster i. Her er der ingen skarpe kanter eller højfilosofiske nykker, kun ren uforstyrret drikkevenlighed."
-------
Forrige årgang:
90+/100 Robert Parker
”The white blend 2019 Atance Cuveé Nº1 was produced with 70% Merseguera and 30% Malvasía (Adriática) from dry-farmed and head-pruned vines in their Casa Segura estate in the village of Venta del Moro. The 2019 cold spell in the Mediterranean didn't reach here. It fermented with indigenous yeasts in stainless steel, where it matured until bottling. This is subtle and serious, a wine with more nuance and strong personality, quite amazing for the price. The palate reveals good tension, some austerity and super tasty flavors and a bitter twist in the finish. They started harvesting earlier, and the wine has gained in freshness without losing anything. Very good. 9,750 bottles were filled in May 2020.”
90/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Knas sprød, mineralsk og med smag af ferskner og nye stikkelsbær."
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, cremede pastaretter, lette asiatiske serveringer og milde oste. Server ved 8-10°C
Vinen er fremstillet på 70% Merseguera og 30% Malvasia, som håndhøstes fra fritstående buskvine i mere end 800 meters højde på monopolmarken Conejeros. Hvidvinens terroirpræg fremmes ved spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Vinen er er fremstillet i en frisk og autenstisk gæring og kortvarig modning på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring.
Om Mustiguillo
Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.
Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.