Quinta Sardonia QS 2017
Quinta Sardonia QS 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94-97 point. Karakterfuld, flot og majestætisk." - Houlberg
Den biodynamiske kultproducent Quinta Sardonia. Med Cru Classé Bordeaux som inspiration skabte Jerome Bougnaud topvinen ”QS”, der med sit balancerede mix af spanske Tempranillo og franske bordeauxdruer kan kaldes Spaniens store ”Super Duero”.
2017 er lige frigivet og ikke anmeldt, men kvaliteten bekræfter de seneste års stærke form. Quinta Sardonias vinstokke ældes med ynde, og QS har aldrig været bedre!
Smagenote
Dramatisk dyb lilla i glasset. Næsen kaster om sig med intense, sexede aromaer af viol, mynte, spanske middelhavsurter, solmodne brombær og cassis, som går elegant i spænd med lakrids, sød balsamico, tobak, grafit, røg og ristede kaffenoter fra fadet. I munden et kraftværk af fyrig frugtfylde… Lækre blommer, brombær og solbær med fine urtede undertoner og friskheden i behold. Eftersmagen er lang, mineralsk og udsøgt cedertræs-krydret. En ekstremt stor vin! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Quinta Sardonia ”QS”
94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up: WAUW … sikke afgrundsdyb, mørk, intens aroma, et clash mellem mørk, frisk frugt og lakrids i alle afskygninger, både finsk, engelsk og lakridspiber, drilsk vanilje, tobak, røg og sødme fra fadlagringen. Der er våd skovbund, kakao, kaffe og chokolade, Frugten er brombær og jordbær, næsten lidt yoghurt creaminess, salvie, en balsamiske note og våde egeplanker. Det er virkelig en komplet og flot kontrolleret aroma, der virkelig er vildt indbydende og tæt på fuldkommen. Smagen er blød, cremet, rig, fyldig og maskulin, hvor den tørre engelske lakrids rammer først efterfulgt af rå kraft, mørk frugt med blåbær, brombær, sorte kirsebær samt en venlighed, rundhed samt kompleks elegance. Tanniner er tydelig og småbitre, men egentlig godt integreret i vinen. Der er også en høflig, men bestemt syre til stede og den river lidt i det alt for pæne, således vinen fremstår karakterfuld, flot og majestætisk."
Nyd den til lam, modnet oksekød, and, vildt, kraftige tapas, simremad og modne oste. Server ved 16-18°
Vinen er fremstillet på et blend af Tempranillo (Tinto Fino), Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Malbec. De biodynamisk dyrkede druer høstes fra 22 hektar ved Duero-floden, klos op ad grænsen til D.O. Ribera del Duero. Et kuperet og højtliggende terroir i absolut topklasse med 11 forskellige typer kalksten og en primært sydvendt orientering.
I kælderen spontangærer vinen med terroirenes og kælderens naturligt forekommende gærstammer, mens temperaturstyring holder frugten frisk og sund. En andel hele drueklaser fra udvalgte parceller føjer ekstra aromatisk finesse og tanninstruktur til den færdige vin, som modner 20 måneder på franske barriquefade (heraf 20% helt nye og resten 1 år gamle).